Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας βρασμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 2 κλωναράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγο αλάτι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 5 πατάτες βρασμένες

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό ,τον κύβο και τις πατάτες μας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο για περίπου 25 - 30 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ,κόβουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το καλαμπόκι και βάζουμε για 5'-10' στο ψυγείο.
  • Φτιάχνουμε την σως χτυπώντας σε μιξεράκι (του καφέ) το γιαούρτι, τον βασιλικό,το λεμόνι και λίγο αλάτι.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά μας , τα περιχύνουμε με την σως , ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε την σαλάτα στην σαλατιέρα σερβιρίσματος.

Κρατάμε την σαλάτα μας κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.