Κρεατόσουπα με λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι από σπάλα κομμένο σε μπουκιές
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 10 μικρές πατάτες με τη φλούδα κομμένες στη μέση
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κοτσανάκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σουπ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε αρχικά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας.
  • Μόλις πάρει καραμελένιο χρώμα το αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σέλερι.
  • Τα σοτάρετε λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε πάλι στην κατσαρόλα το κρέας, ρίχνετε το σκόρδο και τα μυρωδικά.
  • Σβήνετε με το κρασί και αμέσως ρίχνετε και το νερό. Βράζετε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.

Στη διάρκεια του βρασίματος προσέχετε τα υγρά στην κατσαρόλα και προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό αν χρειαστεί.

  • Μόλις η σούπα είναι έτοιμη αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα το κρέας και τα λαχανικά και αφήνετε μόνο το ζωμό στην κατσαρόλα.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι το οποίο σοτάρετε για 2 λεπτά.
  • Φέρνετε το ζωμό της σούπας σε βρασμό και προσθέτετε το σοταρισμένο αλεύρι. Ανακατεύετε με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει ο ζωμός και να δέσει.

Μόλις δέσει ο ζωμός προσθέτετε το κρέας και τα λαχανικά αν χρειαστεί προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με φύλλα μαϊντανού.