ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το γενεαλογικό δέντρο στην Αχαΐα το 1500 π.Χ.

Η έρευνα από διεθνή ομάδα του Ινστιτούτου Max Planck για την Εξελικτική Ανθρωπολογία στη Λειψία, που βασίστηκε σε εξέταση DNA βρεφών στη Μυγδαλιά, κατέδειξε ότι ορισμένοι από τους γιους της οικογένειας εξακολουθούσαν να ζουν στο πατρικό τους και αφότου δημιουργούσαν δική τους οικογένεια

Επτά βρέφη της ίδιας μεγάλης οικογένειας, που θάφτηκαν λίγο πριν από το 1500 π.Χ. στη Μυγδαλιά Αχαΐας – έναν μικρό μυκηναϊκό οικισμό που θεμελιώθηκε πριν από 36 αιώνες στην κορυφή ενός λόφου, στα νοτιοανατολικά της Πάτρας, 5 χλμ. μακριά από την ακτή, ξεκλειδώνουν ένα μοναδικής σημασίας αρχαιολογικό εύρημα: το πρώτο αποκατεστημένο γενεαλογικό δέντρο του προϊστορικού Αιγαίου.

Τα δεδομένα για τις οικογενειακές σχέσεις, στην Πελοπόννησο τουλάχιστον, φαίνεται πως δεν άλλαξαν πολύ μέσα στους 35 και πλέον αιώνες που έχουν μεσολαβήσει από την εποχή του χαλκού έως σήμερα. Κι αυτό διότι η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από διεθνή ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο Max Planck για την Εξελικτική Ανθρωπολογία στη Λειψία, βάσει των ευρημάτων στη Μυγδαλιά, κατέδειξε ότι ορισμένοι από τους γιους της οικογένειας εξακολουθούσαν να ζουν στο πατρικό τους σπίτι και αφότου δημιουργούσαν δική τους οικογένεια.

 

Search