GASTRONOMY

GASTRONOMY

Χωριάτικη πίτσα με σπιτική ζύμη


Υλικά

    1 κιλό κρεμμύδι
    5 ντομάτες
    2 σκελίδες σκόρδο
    50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
    λίγο λάδι
    θυμάρι
    150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
    αλάτι
    πιπέρι

Για τη ζύμη

    500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 φακελάκια ξηρή μαγιά 16 γραμμάρια
    400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό
    1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι προαιρετικά
    2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

    Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε καλά.
    Ρίχνετε όλο το νερό και με ένα πιρούνι, ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.
    Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε εκ νέου μέχρι να μπορείτε να πιάσετε το μείγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.
    Προσοχή, δεν βάζετε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλετε αυτό, βάζετε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.
    Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνετε λίγο αλεύρι.
    Του δίνετε σχήμα μπάλας, ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνετε για λίγο ακόμα και το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 1 ώρα.
    Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.
    Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα για την πίτσα.
    Μετά την 1 ώρα θα έχει φουσκώσει αρκετά. Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
    Τώρα μπορείτε να το κόψετε σε 3 κομμάτια και να βάλετε τα 2 σε ένα τάπερ στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
    Το κομμάτι που θα κρατήσετε είναι αρκετό για μια πίτσα διαμέτρου 30 εκ. Το ανοίγετε με τον πλάστη και βάζετε τα υλικά που θέλετε.

Για την πίτσα

    Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε χοντροκομμένες. Έπειτα πλένετε και κόβετε τις ντομάτες.
    Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
    Ψήνετε για μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, έως ότου τα κρεμμύδια να λιώσουν σαν πουρέ.
    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
    Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το ζυμάρι και το τρυπάτε με το πιρούνι κατά τόπους.
    Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές και πασπαλίζετε με τριμμένη φέτα.
    Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 4 ημέρες (μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου), στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ετήσια δωροέκθεση από το «Άλμα Ζωής . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δασαρχεία και Δήμοι έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες για το τι πρέπει να πράξουν ώστε να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών και καθημερινά προσπαθούν να καλύψουν όσα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εισαγγελέας εφετών Λάρισας διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρειου Πάγου, την μήνυση γονέα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών προκειμένου να αποσταλεί στην Βουλή για να . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λω . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 4 ημέρες (μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου), στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ετήσια δωροέκθεση από το «Άλμα Ζωής Πάτρας». Μία πρωτοβο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα υπάρξει π
Image
Image

Search