GASTRONOMY

GASTRONOMY

Φασόλια γίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο

Υλικά Συνταγής

    500 γρ. φασόλια γίγαντες
    500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
    1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
    1 πράσο ψιλοκομμένο
    3 καρότα
    1 πιπεριά Φλωρίνης
    2 κ.σ. σέλινο
    2 κ.σ. άνηθο
    1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
    2 ποτήρια νερό
    6 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι και κόκκινο πιπέρι
    

Εκτέλεση Συνταγής

Όπως πάντα, τα φασόλια θέλουν να τα μουσκέψουμε καλά. Οπότε, από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τους γίγαντες στο νερό.

Την επόμενη μέρα βράζουμε τα φασόλια για περίπου 1 ώρα και προς το τέλος ρίχνουμε και τα καρότα.

Αφού έχουν μαλακώσει τα φασόλια και καρότα, τα σουρώνουμε.

Κόβουμε και τα καρότα και τα τοποθετούμε σε γάστρα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, τη πιπεριά και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε λίγο νερό κι αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τον άνηθο και το σέλινο. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη γάστρα.

Παράλληλα, κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε κομμάτια και το τηγανίζουμε ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο.

Μόλις πάρουν χρώμα τα λουκάνικα, τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα και ανακατεύουμε με τους γίγαντες να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα και να πάνε παντού.

Καπακώνουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητάκι μας στους 180 βαθμούς για δύο ώρες περίπου. Που και που ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμη.

Στις δύο ώρες, τα φασόλια έχουν μαλακώσει, τα αρώματα από τα λαχανικά και το λουκάνικο έχουν «παντρευτεί» και η γεύση είναι τέλεια!

Καλή όρεξη!

/www.supersyntages.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search