Υλικά:
1.200 ml γάλα
150 γρ σοκολάτα γάλακτος
300 γρ ζάχαρη
60 γρ κακάο
150 γρ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
400 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
100 γρ βούτυρο
100 ml γάλα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και το κακάο σε μία κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες. Το σερβίρουμε όταν σταθεροποιηθεί. Αν θέλουμε το στολίζουμε με σαντιγί, κακάο και κάποιο μπισκότο. Έτοιμο! Καλή επιτυχία!