GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μάφιν μπανόφι

Υλικά:

1 κουτί (400 γρ.) dulce de leche (υπάρχει έτοιμο σε κάποια ρώσικα παντοπωλεία, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας ως εξής: Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 3 ώρες, 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο χωρίς να την ανοίξουμε. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες προτού ανοίξουμε την κονσέρβα)

2 μπανάνες ώριμες

150 γρ. γάλα φρέσκο, ελαφρύ (περίπου 1,5% λιπαρά)

5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

2 αυγά

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

275 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ καρύδια χονδροκομμένα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

480 γρ. σιρόπι καραμέλας για ροφήματα (περίπου 2 κουτ. σούπας ανά μάφιν - το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και κάβες)

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

80 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

80 γρ. κουβερτούρα με γύρω στο 50% κακάο, τεμαχισμένη

Διαδικασία

Γεμίζουμε τις 12 θήκες μίας φόρμας για κάπκεϊκ με καραμελόχαρτα που δεν καίγονται στο ψήσιμο. Εναλλακτικά, τις βουτυρώνουμε πολύ καλά και τις αλευρώνουμε. Αδειάζουμε το dulce de leche σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να μαλακώσει και να αλλάξει χρώμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.

Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι και τις μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ. Σε αυτό προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αναμειγνύουμε σε ένα τρίτο μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, προσθέτουμε και το dulce de leche και ανακατεύουμε απαλά, χωρίς να επιμείνουμε πολύ. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες της φόρμας. Δεν τις παραγεμίζουμε γιατί θα φουσκώσουν τα μάφιν και θα ξεχειλίσουν. Αν θέλουμε, βάζουμε στην επιφάνεια των μισών (ή και όλων, αν μας αρέσουν) χονδροκομμένα καρύδια.

Ψήνουμε τα μάφιν στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο ενός μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή, τότε είναι έτοιμα.

Περιχύνουμε κάθε μάφιν με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας.

Φτιάχνουμε την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, προτού πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να προκύψει ένα λείο, γυαλιστερό μείγμα, το οποίο θα πρέπει να γίνει χλιαρό. Πιάνουμε ένα-ένα τα μάφιν από τη βάση τους και τα βουτάμε ανάποδα μέσα στη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search