GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κατσικάκι λεμονάτο με ξινόχοντρο, αμπελοβλάσταρα και μάραθο

Υλικά:

1 κιλό κατσικάκι, χεράκι, σε μερίδες των 100-150 γρ.

3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

100 ml λευκό κρασί, ξηρό

200 γρ. ξινόχοντρος (τραχανάς από χόντρο και ξινισμένο γάλα) ή άλλος σταρένιος ξινός τραχανάς

1/2 μάτσο μάραθος, φρέσκος, ψιλοκομμένος

300 γρ. αμπελοβλάσταρα (οι κορυφές από τα φρέσκα κλαράκια του αμπελιού, εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φρέσκα αμπελόφυλλα, όσο το δυνατόν πιο μικρά και μαλακά)

330 ml νερό

χυμός από 1 λεμόνι

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κατσικάκι για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 40 λεπτά. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τα αμπελοβλάσταρα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε αμέσως σε σουρωτήρι ή σε μπολ με παγάκια για να διατηρήσουν το χρώμα τους και την τραγανή τους αίσθηση. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τον ξινόχοντρο, τον μάραθο και τα αμπελοβλάσταρα. Συμπληρώνουμε με τα 330 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ελέγχουμε ανά διαστήματα, μήπως χρειαστεί επιπλέον νερό. Πριν κατεβάσουμε το φαγητό τελειώνουμε με το λεμόνι και σείουμε την κατσαρόλα, να αναμειχθούν απαλά τα υλικά.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο & Ελεγκτική Επιτροπή Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων. Μετά από πρόταση του πλειοψηφίσαντος των . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε, τη Δευτέρα (22 Απρίλη) το απόγευμα στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, τις ομάδες της αστρονομίας του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς και τους εκπα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου προγραμμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, πήγανσήμερα νωρίς το πρωί, για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγους μήνες, στοδημοτικό κτίριο, πρώην «Λάγιος», που βρίσκεται στην Μαρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο & Ελεγκτική Επιτροπή Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων. Μετά από πρόταση του πλειοψηφίσαντος των αρχαιρεσιών που διεξ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε, τη Δευτέρα (22 Απρίλη) το απόγευμα στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, τις ομάδες της αστρονομίας του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς και τους εκπαιδευτικούς τους, που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Τετάρτη 24 Απριλίου προγραμματίζονται δειγματοληπ
Image
Image

Search