GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σοκολατόπιτα με 6 υλικά έτοιμη σε 10 μόνο λεπτά

Υλικά:  

60 γρ. αλεύρι

180 γρ. ζάχαρη

2 αυγά ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)

30 γρ. κακάο (ή περίπου 100 γρ σοκολάτα ή μίξη αυτών με δική σου αναλογία)

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα λεκανάκι χτυπάς τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα ανακάτεμα. Ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν και τα δύο υλικά. Το αποτέλεσμα που χρειάζεσαι ουσιαστικά είναι ένα μείγμα από ζάχαρη και αφρατεμένα αυγά.

Tip: Σκέψου ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι παρόμοιο με αυτό όταν χτυπάς το βούτυρο με την ζάχαρη για το κέικ.

Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο (ή τη λιωμένη σοκολάτα,ανάλογα με το τι θέλεις). Ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το λιωμένο βούτυρο (όχι ζεστό) και τον χυμό πορτοκαλιού.

Tip: Το αλεύρι ρίχνε το σταδιακά όχι όλο με μιας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να ελέγξεις ότι βάζεις όσο χρειάζεται.

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς.Παίρνουμε τη φόρμα ή το ταψάκι που επιθυμούμε (προτείνω στρογγυλή φόρμα)  και αλείφουμε το εσωτερικό της με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολατόπιτας στη φόρμα κέικ και ψήνουμε για 15-17 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Αυστηρά, 15-17 λεπτά γιατί δεν πρέπει να γίνει στεγνό το κέικ. Πρέπει να είναι ζουμερό στο εσωτερικό του. Επίσης, σε καμία περίπτωση μην ανοίξεις τον φούρνο πριν τα 15 λεπτά γιατί δε θα ψηθεί σωστά το γλυκό σου! Μετά τα 15 λεπτά, βγάλε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο. Άστη να κρυώσει και αφού κρυώσει σέρβιρε

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search