GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σπιτική λουκανικόπιτα με άσπρα φασόλια

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη

 

4 φύλλα σφολιάτας έτοιμα

 

Για τη γέμιση

 

3 μεγάλες πατάτες

1 κουτί γάλα

500 γραμμάρια λουκάνικα πικάντικα ή της αρεσκείας σας

1 κ.τ.σ. λάδι

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κ.τ.σ. αλεύρι

600 γραμμάρια ζωμός κρέατος

400 γραμμάρια φασόλια άσπρα (κοσκινισμένα, στραγγισμένα)

2 κ.τ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους.

Τις βάζετε για 15 λεπτά, να μαλακώσουν, τις σουρώνετε, τις βάζετε σε μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι.

Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπίπερο.

Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα λουκάνικα στο γκριλ και ψήνετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα κόβετε σε ροδέλες.

Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.

Προσθέτετε την πιπεριά, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι.

Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, να πήξει η σάλτσα.

Για τη συναρμολόγηση της πίτας

Παίρνετε τα 2 πρώτα φύλλα σφολιάτας και τα στρώνετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και αμέσως μετά ρίχνετε μέσα τα φασόλια, τα λουκάνικα και τον μαϊντανό και αδειάζετε το μείγμα με τα λουκάνικα.

Κατόπιν απλώνετε επάνω το πουρέ της πατάτας και σκορπάτε κομματάκια βουτύρου.

Πάνω από τον πουρέ βάζετε τα υπόλοιπα 2 φύλλα σφολιάτας καλύπτοντας τη πίτα και σπρώχνετε με τα δάχτυλά σας τη ζύμη να πάει προς τα μέσα.

Ψήνετε για 25 - 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η πίτα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο νέος νόμος για τον αιγιαλό που αφορά στην απομάκρυνση ή μείωση στις ξαπλώστρες στα παραλιακά καταστήματα της Αχαίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην μείωση του αριθμού των ερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή το . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας κρατούμενος που είχε τη θέση του αρχιμάγειρα στις φυλακές κράτησης Νέων Αυλώνα και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθησαν για εμπόριο ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων μέσα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ σημειώνει:   H πληθώρα περιστατικών τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ή την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών και καταλήγουν σε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή του αναφέρεται στην κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην απεργία της Ομοσπονδίας τους συμμετέχουν την Τετάρτη και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας. Κύριο αίτημα είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το δικαστικό χάρτη και να μην καταργηθεί – συγχωνευ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 16.00.  Το Σώμα θα συνεδριάσει στην αίθουσα του Περι
Image
Image

Search