Υλικά
2 σπαλομπριζόλες χοιρινές
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
6-7 μέτριες πατάτες
Εκτέλεση
Αν οι μπριζόλες είναι κατεψυγμένες, αποψύξτε από το βράδυ στη συντήρηση. Ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 25 λεπτά πριν προσθέσουμε τις μπριζόλες. Στερεώνουμε μια σχάρα στο ταψί.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά και τρίβουμε με το μείγμα το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και τοποθετούμε τις μπριζόλες. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Ανεβάζουμε στην πάνω θέση του φούρνου και γυρίζουμε στο γκριλ, ώστε να καραμελώσει η μπριζόλα, για 5 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε τις μπριζόλες 5 λεπτά να ξεκουραστούν πριν τις σερβίρουμε.