GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μπράουνις

Υλικά:

250 γρ. ανάλατο βούτυρο (1 γεµάτο φλ. αλλά ελέγξτε το βάρος του πακέτου), ξεπαγωµένο και επιπλέον για άλειµµα,

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεµαχισµένη,

4 µεγάλα αβγά,

1 1/4 φλ. ζάχαρη,

1 γεµάτο κουταλάκι βανίλια,

1 φλ. αλεύρι,

1 ½ φλ. (150 γρ.) πέκαν τεµαχισµένα,

ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).

Διαδικασία: 

Βάζετε τα πέκαν σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαµηλή φωτιά και τα ανακατεύετε µέχρι να µυρίσουν όµορφα (δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά γίνονται πιο αρωµατικά). Τα αδειάζετε αµέσως σε ένα πιάτο (αν µείνουν στο τηγάνι θα µαυρίσουν).

Βουτυρώνετε το ταψί (περίπου 24×32 εκ.), ντύνετε τον πάτο του µε βουτυρωµένη αντικολλητική λαδόκολλα και πασπαλίζετε το εσωτερικό του µε λίγο αλεύρι (αν χρειαστεί το χτυπάτε ελαφρά για να φύγει το περίσσευµα). 

Λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε µπεν µαρί (σε ένα µπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό). Την ανακατεύετε µέχρι να λιώσει και να γίνει λεία και γυαλιστερή, την αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε µέσα τµηµατικά τα κοµµατάκια του βουτύρου, µέχρι να λιώσουν και να οµογενοποιηθεί το µίγµα. Χτυπάτε σε ένα µπολ τα αβγά µε τη ζάχαρη και τη βανίλια µέχρι να αφρατέψουν και τα προσθέτετε τµηµατικά στο µίγµα σοκολάτας – βουτύρου, ανακατεύοντας συνεχώς µε το σύρµα.  Κοσκινίζετε το αλεύρι περνώντας το από ψιλό σουρωτήρι απευθείας στο µίγµα (µέσα στο µπολ), ανακατεύοντας µε το σύρµα για να ενσωµατωθεί. Ύστερα, ανακατεύετε µέσα την ψίχα των πέκαν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει τους δημότες ότι σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, ημέρα της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα, θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από 12 ευρώ εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η πώληση του αρνιού και του κατσικιού στα κρεοπωλεία της Πάτρας, όταν οι κτηνοτρόφοι αναμένεται να τα πωλήσουν γύρω στα 8 με 8,5 ευρώ, διαφορ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ένωση Διαπραγματευτών Ελλάδας εξελέγη για πρώτη φορά η Πατρινή αντιστράτηγος ε.α., πολιτευτής της ΝΔ Αχαΐας Ευσταθία Γιαννιά, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο facebook. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει τους δημότες ότι σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, ημέρα της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα, θα υπάρξουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοινώθηκαν από την Αστυ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ένωση Διαπραγματευτών Ελλάδας εξελέγη για πρώτη φορά η Πατρινή αντιστράτηγος ε.α., πολιτευτής της ΝΔ Αχαΐας Ευσταθία Γιαννιά, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο facebook. Η ίδια ευχαρίστησε α
Image
Image

Search