Υλικά:
250 γρ. ανάλατο βούτυρο (1 γεµάτο φλ. αλλά ελέγξτε το βάρος του πακέτου), ξεπαγωµένο και επιπλέον για άλειµµα,
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεµαχισµένη,
4 µεγάλα αβγά,
1 1/4 φλ. ζάχαρη,
1 γεµάτο κουταλάκι βανίλια,
1 φλ. αλεύρι,
1 ½ φλ. (150 γρ.) πέκαν τεµαχισµένα,
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).
Διαδικασία:
Βάζετε τα πέκαν σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαµηλή φωτιά και τα ανακατεύετε µέχρι να µυρίσουν όµορφα (δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά γίνονται πιο αρωµατικά). Τα αδειάζετε αµέσως σε ένα πιάτο (αν µείνουν στο τηγάνι θα µαυρίσουν).
Βουτυρώνετε το ταψί (περίπου 24×32 εκ.), ντύνετε τον πάτο του µε βουτυρωµένη αντικολλητική λαδόκολλα και πασπαλίζετε το εσωτερικό του µε λίγο αλεύρι (αν χρειαστεί το χτυπάτε ελαφρά για να φύγει το περίσσευµα).
Λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε µπεν µαρί (σε ένα µπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό). Την ανακατεύετε µέχρι να λιώσει και να γίνει λεία και γυαλιστερή, την αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε µέσα τµηµατικά τα κοµµατάκια του βουτύρου, µέχρι να λιώσουν και να οµογενοποιηθεί το µίγµα. Χτυπάτε σε ένα µπολ τα αβγά µε τη ζάχαρη και τη βανίλια µέχρι να αφρατέψουν και τα προσθέτετε τµηµατικά στο µίγµα σοκολάτας – βουτύρου, ανακατεύοντας συνεχώς µε το σύρµα. Κοσκινίζετε το αλεύρι περνώντας το από ψιλό σουρωτήρι απευθείας στο µίγµα (µέσα στο µπολ), ανακατεύοντας µε το σύρµα για να ενσωµατωθεί. Ύστερα, ανακατεύετε µέσα την ψίχα των πέκαν.