Υλικά:
500 γρ αλεύρι φαρινάπ κοσκινισμένο
250 γρ βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 κγ εσάνς βανίλιας
3 μήλα κομμένα μικρά κυβάκια
1 κγ κανέλα
1 κσ καστανή ζάχαρη
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Ρίχνω το χυμό λεμονιού στα μήλα και ανακατεύω καλά να πάει παντού για να μην μαυρίσουν τα μήλα πασπαλίζω με την κανέλα και την ζάχαρη ανακατεύω πάλι και τα αφήνω στην άκρη για να ετοιμάσω το κέικ.
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτω ένα ένα τα αβγά, την βανίλια, το γιαούρτι και τέλος το αλεύρι (βγαίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη). Τέλος ρίχνω και τα μήλα και ανακατεύω για λίγο.
Αδειάζω το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ (εγώ έχω το μεγάλο μέγεθος) και ψήνω στον αέρα 180ο για 50΄περίπου (να βγει καθαρό το ξυλάκι για σουβλάκι που θα βυθίσουμε μέσα στο κέικ).