GASTRONOMY

GASTRONOMY

Λουκουμάδες με 3 υλικά

Υλικά:

250 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο και επιπλέον για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και το ηλιέλαιο. Τα αναμειγνύουμε.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Θέλουμε να σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός.

Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

Όταν περάσει η ώρα, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστούμε αρκετό ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε σωστά τους λουκουμάδες. Ελέγχουμε εάν το ηλιέλαιο είναι αρκετά καυτό, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Αν το μείγμα παραμείνει στην επιφάνεια, το ηλιέλαιο είναι έτοιμο για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες.

Με το χέρι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Πιέζουμε για να βγει το μείγμα έξω από τον αντίχειρα. Κόβουμε τον λουκουμά με βρεγμένο κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. Κατόπιν τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι και κανέλα (προαιρετικά).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search