GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σουφλέ λαχανικών

Υλικά:

2 μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

3 μεσαίες πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες

5 μεσαία καρότα, κομμένα και λεπτές φέτες

4 αυγά

⅓ κύπελλο (75 g) βούτυρο, λιωμένο

⅔ φλιτζάνι (160 mL) γάλα

⅛ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ( προαιρετικά)

½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό

½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (προαιρετικά)

αλάτι,πιπέρι

1 φλιτζάνι (125 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλιτζάνι (150 g) τριμμένο τυρί cheddar

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε μια αποσπώμενη φόρμα στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και την αφήνετε στην άκρη.Κόβετε όλα τα λαχανικά σε πολύ λεπτές φέτες.Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι χτυπώντας καλά όλα τα υλικά.Προσθέστε τα κομμένα λαχανικά και ανακατέψτε. Απλώνετε τη μισή ποσότητα λαχανικών στη φόρμα και πασπαλίστε με το τυρί. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα λαχανικά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το σουφλέ για περίπου 1½ ώρες, μέχρι να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βέβαιος ότι οι συγγενείς του δολοφονήθηκαν από κάποιον που μπήκε στο σπίτι τους για να τους ληστέψει εμφανίζεται μιλώντας στο newsit.gr ο ξάδελφος του 84χρονου Έλληνα που μαζί με τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής: «Μεγάλη Εβδομάδα. Άγιο Πάθος. Επιτάφιος. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε από την Μ. Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024 η αντιπυρική περίοδος στην Ελλάδα και με την ευκαιρία αυτή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιεί τις περιοχές απαγόρευσης της κυκλοφο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, αύριο Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024: θα παρευρεθεί στην Λειτουργία και την περιφορά του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής: «Μεγάλη Εβδομάδα. Άγιο Πάθος. Επιτάφιος. Ανάσταση. Λέξεις,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε από την Μ. Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024 η αντιπυρική περίοδος στην Ελλάδα και με την ευκαιρία αυτή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιεί τις περιοχές απαγόρευσης της κυκλοφορίας και διαμονής εκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, αύριο Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024: θα παρευρεθεί στην Λειτουργία και την περιφορά του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό των Αγγέλων του Α’ Ν
Image
Image

Search