Υλικά:
400 γραμμάρια γίγαντες προτιμώ τους μέτριους
1 κουτίντομάτα κονκασέ όταν δεν υπάρχουν φρέσκιες
1κούπα μανιτάρια σε φέτες
1κούπα πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε καρεδάκια
1μεγάλοκρεμμύδι τριμμένο
1μεγάλο καρότο
2κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σέλινο ψιλοκομμένο
1κουταλιάπάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
5 κουταλιές ελαιόλαδο
200γραμμάριαφέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες:
Μουλιάζουμε τους γίγαντες για τουλάχιστον 12 ώρες σε νερό με μισό κουταλάκι σόδα. Τους ξεπλένουμε καλά και τους κλείνουμε στη χύτρα για 7 λεπτά από το σφύριγμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι θα σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και θα προσθέσουμε στο τέλος την ντομάτα, τα μπαχαρικά και αλατίζουμε κατά βούληση, αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
Παίρνουμε τους γίγαντες από την χύτρα με το μισό από το νερό τους και τους βάζουμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε και τη σάλτσα που έχουμε στο τηγάνι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το καπάκι θρυμματίζουμε τη φέτα βάζουμε τη γάστρα ξεσκέπαστη και κλείνουμε το φούρνο με το φαγητό μέσα για να λιώσει ελαφρώς η φέτα. Καλή επιτυχία από τη Ευαγγελία!