GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κοτόπουλο πανέ φούρνου

Συστατικά:

3 φιλέτα κοτόπουλου (½ κιλό περίπου),

1 φλ. αλεσμένα αμύγδαλα,

1 κοφτή κουταλιά πάπρικα,

½ κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου,

1 κοφτό κουταλάκι αλεσμένο κύμινο (αρτυσιά),

½ -1 κοφτό κουταλάκι πιπέρι καγιέν (ή τσίλι σε σκόνη),

2 αβγά ελαφρά χτυπημένα,

λάδι, αλάτι, πιπέρι.

Βήματα:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C, ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και την αλείφετε με λίγο λάδι.

Κόβετε τα φιλέτα σε μακρόστενα «δάχτυλα» (πλάτους 3-4 εκ. περίπου).

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα με την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, το καγιέν, αλάτι (1 κοφτό κουταλάκι) και πιπέρι.

Βουτάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αβγό και ύστερα τα τυλίγετε στο μίγμα του αμυγδάλου, φροντίζοντας να πιάσουν καλά παντού.

Τα απλώνετε πάνω στο ταψί. 

Ψήνετε τα «δάχτυλα» για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και τα σερβίρετε.

Αν θέλετε τα συνοδεύετε με σος μουστάρδα-μέλι.

Σος μουστάρδα-μέλι

Αναμιγνύετε ½ φλ. μουστάρδα με 4 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και (αν θέλετε) 1 πρέζα μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search