GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μαυρομάτικα γιαχνί με μπέικον

Υλικά

    500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
    1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές, αραιωμένος σε 500 ml ζεστό νερό
    1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    150 γρ. μπέικον, σε κυβάκια ή σε φέτες μέτρια κομμένες
    1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
    100 ml ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε τα μαυρομάτικα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει κατά 5-6 εκ. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την πάπρικα και ρίχνουμε το νερό με τον πελτέ. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

http://www.gastronomos.gr/gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κι ας αρχίσουν οι χοροί! Η αποστολή του Παναθηναϊκού καταφτάνει στην Αθήνα μετά τον θρίαμβο στο Βερολίνο, όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έραψε το 7ο ευρωπαϊκό αστέρι στο έμβλημά τη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας με θέμα «Σοβαρές επιπτώσεις στην διαβίωση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών η καθυστέρηση χρηματοδότησης του νέου εστιατορίου της φοιτητικής ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Της κακομοίρας στις 7.30 το πρωί χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιάς Τριταίας, όταν μαινόμενος κάτοικος του χωριού μπήκε μέσα στην εκκλησία και τα έκανε λίμπα! Εκείνη την στι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τραγική κατάληξη είχε η επίσκεψη 57χρονου σε φιλικό σπίτι στο Αίγιο για την παρακολούθηση του αγώνα μπάσκετ και αισθάνθηκε δυσφορία. Ο φίλος του έσπευσε να τον βάλει στο αμάξι, ει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Της κακομοίρας στις 7.30 το πρωί χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιάς Τριταίας, όταν μαινόμενος κάτοικος του χωριού μπήκε μέσα στην εκκλησία και τα έκανε λίμπα! Εκείνη την στιγμή είχαν ενεργοποιη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φίδι σε σταθμευμένο αυτοκίνητο μπήκε σύμφωνα με μαρτυρίες, το οποίο είναι παρκαρισμένο στη Μαιζώνος στο ύψος του Ναού της Ευαγγελίστριας. Το φίδι σύμφωνα με τη μαρτυρία ήταν γύρω στο ένα μέτρο και εθε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη φιλανθρωπική συναυλία «Μένουμε πάντα παιδιά», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας, ανταποκρίθηκε ο Κώστας Σβόλης και η παράταξη του "Πάτρα Ενωμ
Image
Image

Search