GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σουτζουκάκια με 2 κιμάδες και πικάντικη κρασάτη σάλτσα

Υλικά

 

Για τη σάλτσα

 

400γρ. κιμά αρνίσιο, από μπούτι

400γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από σπάλα

2 αβγά

40γρ. φρυγανιά τριμμένη

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη

½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500ml κρασί λευκό ξηρό

500ml ζωμό κρέατος φρέσκο ή ψυγείου

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

½ κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Τα αγαπημένα μας σουτζουκάκια εδώ φτιάχνονται με 2 κιμάδες και σερβίρονται με πικάντικη κρασάτη σάλτσα.

 

Για τα σουτζουκάκια: Σε ένα μπολ ζυμώνετε τα δύο είδη κιμά για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το κύμινο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα με τα χέρια. Πλάθετε τα σουτζουκάκια στο παραδοσιακό σχήμα.

 

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές. Βγάζετε τα σουτζουκάκια σε μια πιατέλα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε στην άκρη.

 

Για τη σάλτσα κρασιού: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά να ξανθίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε λίγο να βγάλει το άρωμά του. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.

 

Προσθέτετε την πάπρικα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

 

Μεταφέρετε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

 

https://www.olivemagazine.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search