GASTRONOMY

GASTRONOMY

Καρατζόρτζεβα !

Το να φτιάχνεις και ένα διαφορετικό φαγητό κάθε μέρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς δεν έχεις πάντα έμπνευση ή χρόνο.

Ένα πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι το σνίτσελ. Αυτό το τραγανό και ζουμερό κρέας με την απίθανη κρούστα είναι πραγματικό comfort food. Αν έχεις βαρεθεί, όμως, την κλασσική εκδοχή του, σου έχουμε την απόλυτη εναλλακτική.

Δοκιμάσαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για το λαχταριστό καρατζόρτζεβα. Πρόκειται για τραγανό και ζουμερό χοιρινό σνίτσελ με γέμιση που μας έρχεται από τη Σερβία.

Η κλασσική σέρβικη συνταγή δεν είναι δύσκολη. Είναι ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι, κυρίως τα παιδιά.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό τρανς, κομμένο σε λεπτές φέτες

100 γρ. καϊμάκ

4-6 φέτες ζαμπόν

200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μπαστούνια

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

3 αυγά, medium

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο

Για το καϊμάκ:

150 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

80 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Για το σερβίρισμα:

Πατάτες τηγανητές

Ντοματίνια

Baby σπανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το καϊμάκ: Αδειάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τη φέτα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για το χοιρινό: Παίρνουμε ένα κομμάτι χοιρινού, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας το αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.

Αλείφουμε τη μία πλευρά του χοιρινού με καϊμάκ αφήνοντας κενό περιμετρικά.

Τοποθετούμε στο κέντρο του χοιρινού μία φέτα ζαμπόν, από πάνω ακριβώς τη μοτσαρέλα και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες χοιρινού.

Για το πανάρισμα: Αδειάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά (τα οποία χτυπάμε με ένα πιρούνι) και στο τρίτο πιάτο τη φρυγανιά.

Περνάμε τα χοιρινά πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά, αμέσως μετά ξανά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.

Βάζουμε μία κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, τηγανίζουμε τα χοιρινά ρολό. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Τέλος, σερβίρουμε ζεστά τα χοιρινό ρολό μαζί με πατάτες τηγανητές, ντοματίνια και baby σπανάκι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search