GASTRONOMY

GASTRONOMY

Πρασόπιτα με τυριά και χωριάτικο φύλλο

Υλικά:

Φύλλα χωριάτικα 2

Πράσα κομμένο σε λεπτές φέτες 1500 γρ.

Γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 300 

Βούτυρο Lurpak

2 κουταλιές

Ελαιόλαδο 2 κουταλιές

Arla Mozzarella τριμμένη 200 γρ.

Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο  200 γρ.

Regato Arla τριμμένο 200 γρ.

Τυρί φέτα τριμμένο 200 γρ.

Αυγά 2

Κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο 4

Κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο 4

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κρόκο αυγού χτυπημένο με ελάχιστο νερό για άλειμμα 1

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak. Σοτάρετε το πράσο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Όταν το πράσο και το κρεμμύδι είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα τυριά, την μοτσαρέλα Arla, το σκληρό τυρί Δανίας Arla, το ρεγκάτο Arla την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε προσθέτοντας τα 2 αυγά, τον ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε το ένα χωριάτικο φύλλο αφήνοντας το φύλλο να εξέχει από το ταψί.. Τοποθετείτε την γέμιση με το πράσο τα κρεμμύδια και τα τυριά και με την βοήθεια ενός κουταλιού την στρώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Σκεπάζετε την γέμιση με το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και στρίβετε προς τα μέσα όσο φύλλο περισσεύει κάνοντας μια μπορντούρα γύρω γύρω. Αλείφετε την πίτα με ένα πινέλο με τον κρόκο του αυγού χτυπημένο με λίγο νερό σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 50-55 λεπτά.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search