Υλικά:
Φύλλα χωριάτικα 2
Πράσα κομμένο σε λεπτές φέτες 1500 γρ.
Γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 300
Βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές
Arla Mozzarella τριμμένη 200 γρ.
Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο 200 γρ.
Regato Arla τριμμένο 200 γρ.
Τυρί φέτα τριμμένο 200 γρ.
Αυγά 2
Κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο 4
Κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο 4
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κρόκο αυγού χτυπημένο με ελάχιστο νερό για άλειμμα 1
Εκτέλεση:
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak. Σοτάρετε το πράσο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Όταν το πράσο και το κρεμμύδι είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα τυριά, την μοτσαρέλα Arla, το σκληρό τυρί Δανίας Arla, το ρεγκάτο Arla την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε προσθέτοντας τα 2 αυγά, τον ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε το ένα χωριάτικο φύλλο αφήνοντας το φύλλο να εξέχει από το ταψί.. Τοποθετείτε την γέμιση με το πράσο τα κρεμμύδια και τα τυριά και με την βοήθεια ενός κουταλιού την στρώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Σκεπάζετε την γέμιση με το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και στρίβετε προς τα μέσα όσο φύλλο περισσεύει κάνοντας μια μπορντούρα γύρω γύρω. Αλείφετε την πίτα με ένα πινέλο με τον κρόκο του αυγού χτυπημένο με λίγο νερό σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 50-55 λεπτά.