Συστατικά
175 γρ. βούτυρο μαλακό
200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό
2 κουτ. της σούπας βανίλια
100 γρ. ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
25 γρ. κακάο
225 γρ. αλεύρι
1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. της σούπας χρώμα μαγειρικής κόκκινο
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε ένα μίξερ, χτυπάς το βούτυρο και όλα τα είδη ζάχαρης, μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτεις το αβγό, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάς, προσθέτοντας παράλληλα το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα μαγειρικής.
Χτυπάς σε μέτρια ένταση, μέχρι να σχηματιστεί μία κολλώδης ζύμη.
Απλώνεις το μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα και το αφήνεις στην άκρη για περίπου 15 λεπτά.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και αρχίζεις να κόβεις τη ζύμη, σχηματίζοντας μικρές μπάλες.
Τις τοποθετείς πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή σε μία λαμαρίνα και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.
Πηγή: tlife.gr