GASTRONOMY

GASTRONOMY

Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. γαρίδες 

1 κιλό λιγκουίνι

4-5 ντομάτες, τριμμένες

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. βασιλικό ξερό

Αλάτι

Πιπέρι

½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Για το ζωμό γαρίδας:

100 γρ. κελύφη γαρίδας

100 ml κονιάκ

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, ψιλοκομμένο

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

1/2 φινόκιο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 lt νερό

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το ζωμό γαρίδας: Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κελύφη από τις γαρίδες. Πρέπει να πάρουν καλό χρώμα και να γίνουν σκούρες.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, έπειτα ρίχνουμε τα λαχανικά, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το νερό, κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Μόλις πάρει γεύση γαρίδας το ζουμί, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Για τη μακαρονάδα: Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τους δίνουμε χρώμα και από τις δυο πλευρές στο τηγάνι.

Μόλις ετοιμαστούν, τις αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τις κρατάμε ζεστές.

Στην ίδια κατσαρόλα αδειάζουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε το βασιλικό, το ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό από τις γαρίδες, σιγοβράζουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Μόλις βράσουν και δέσει η σάλτσα μας, ρίχνουμε τις γαρίδες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά με μία τσιμπίδα και σερβίρουμε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search