GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κοτόπιτα με πιπεριές και χωριάτικο φύλλο “κιχί”

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση:

40 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες

1 κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες

1 πορτοκαλί πιπεριά, σε λωρίδες

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

600-700 γρ. κοτόπουλο ψητό, ξεψαχνισμένο (χωρίς πέτσα ή κόκκαλο)

150 γρ. κασέρι, τριμμένο

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Άλλα υλικά

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο “κιχί” με καλαμποκάλευρο alfa

ελαιόλαδο για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο “κιχί” με καλαμποκάλευρο alfa να ξεπαγώσει για δύο ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.

1) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

2) Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 7-8 λεπτά.

3) Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

4) Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κασέρι, το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά, να ενωθούν τα υλικά σε πηχτή γέμιση.

5) Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα “κιχί” με καλαμποκάλευρο alfa, λαδώνοντας το καθένα.

6) Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.

7) Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.

8) Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε κι αυτά.

9) Χαράζουμε την κοτόπιτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να είναι τραγανό.

10) Αφήνουμε την κοτόπιτα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Καθηγητές και μαθητές της Β' Λυκείου Λουτρακίου τρόμαξαν, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έβγαζε καπνούς εν κινήσει. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το loutrakiblog.gr, τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται η απολογία του παιδίατρου από την Πάτρα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή είναι μια 80χρονη γυναίκα στο Μέτσοβο, από φωτιά που ξέσπασε στις 12:25 το μεσημέρι του Σαββάτου (20.4.2024) στο Ανήλιο Μετσόβου. Η φωτιά, όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συντετριμμένοι φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς και δεκάδες συμπολίτες του αποχαιρέτισαν σήμερα (20.04.2024) τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο στην κηδεία του που πρα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται η απολογία του παιδίατρου από την Πάτρα που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, με την εκδίκαση της υπόθεσης να συνεχίζεται χθες στο Μι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για την προσβασιμότητα και την συμπερίληψη μίλησε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου στην 6η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ   Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, προχθές το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, απόαστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασ
Image
Image

Search