GASTRONOMY

GASTRONOMY

Τυροψωμάκια

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι σκληρό

200 γρ. αλεύρι μαλακό

20 γρ. μαγιά νωπή

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

350-400 ml νερό χλιαρό

250 γρ. τριμμένο τυρί καλαθάκι Λήμνου [*]

150 γρ. λιωμένο Flora Soft με βούτυρο

Εκτέλεση:

Επάνω σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια μαζί με το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε στο 1/3 του νερού τη μαγιά και την ζάχαρη. 

Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κατόπιν κάνουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε στη μέση της το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο σιγά σιγά και εναλλάξ. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 25 λεπτά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμό μέρος για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει έως ότου διπλασιάσει τον όγκο της.

Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τριμμένο καλαθάκι Λήμνου και ζυμώνουμε ξανά, χωρίς πολύ δύναμη, ώστε να ομογενοποιηθεί το τριμμένο τυρί στη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρές μερίδες των 20 γρ. και κάνουμε μπαλίτσες επάνω σε αλευρωμένο πάγκο. 

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε ταψάκι, τα σκεπάζουμε με πανί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να διπλασιάσουν τον όγκο τους. Πριν τα ψήσουμε τα ραντίζουμε με νερό για να κάνουν κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220° για 20-30΄.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search