GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σάντουιτς ομελέτας με μανιτάρια

Υλικά

2 αβγά
4 μέτρια μανιτάρια σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 μεγάλες φέτες ψωμί πολύσπορο
1 κ.σ. τυρί κρέμα
1-2 φύλλα μαρούλι
2 φέτες ντομάτα

 

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.

Βήμα 2ο

Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι, να αφρατέψουν. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3ο

Όταν ροδίσει και σταθεροποιηθεί η ομελέτα στο κάτω μέρος, την αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, για 2 λεπτά περίπου. Τη βγάζουμε σε πιάτο και την κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα 4ο

Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού με λίγο τυρί κρέμα. Απλώνουμε από πάνω το φύλλο μαρουλιού, την ομελέτα και την ντομάτα.

Βήμα 5ο

Κλείνουμε το σάντουιτς με την άλλη φέτα ψωμιού και το κόβουμε στη μέση σε δύο μερίδες.

Η ομελέτα διατηρείται έως και τρεις ημέρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να την αξιοποιήσουμε για τη δημιουργία και άλλων σνακ.

Ταιριάζει τέλεια ακόμα και σε σαλάτες.

Τα αβγά που περιέχει αποτελούν μια εξαιρετική και νόστιμη πηγή πρωτεΐνης, ενώ μπορούμε εύκολα να το ετοιμάσουμε από το βράδυ και να το απολαύσουμε την επόμενη μέρα στο γραφείο.

 

ΠΗΓΗ

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον, οκτώ νεκροί και 11 τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης ενός άδειου βυτιοφόρου και ενός μικρού λεωφορείου στην εθνική οδό σε περιοχή του Γκαζιαντεπ της νοτιοανατο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Oι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας  το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαϊου θα πλημμυρίσουν από χιλιάδες πατρινούς και πατρινές οι οποίοι θα απολαύσουν  μια πανδαισία  χορών, μουσικής κ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ηλιόλουστος αναμένεται ο καιρός την Τρίτη, ημέρα που αναμένεται να γίνει και η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι περισσότ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:  «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Oι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας  το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαϊου θα πλημμυρίσουν από χιλιάδες πατρινούς και πατρινές οι οποίοι θα απολαύσουν  μια πανδαισία  χορών, μουσικής και τραγουδιών απ΄ όλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Μαρμούτα, πατέρα του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα, τον οποίο συλλυπείται από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του  Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι με την χρήσηξύλινης ράβδου, έσπασε σωλήνες ύδρευσης, σε εσωτερικό πολυκατοικία
Image
Image

Search