Συνταγή για φουσκωτά, αφράτα ατομικά προζυμένια τσουρέκια με ίνες, που θα τα γεμίσουμε με μερέντα και κουβερτούρα για το Πάσχα από τη φίλη μας Τάνια Θάνου.
Υλικά
Γάλα φρέσκο 100 ml χλιαρό
νερό 100 ml χλιαρό
ξερή μαγιά 10 γραμμάρια
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γραμμάρια
Για τη ζύμη
νερό 100 ml χλιαρό
ζαχαρη 150-180 γραμμάρια
αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
βανίλια 1
αυγα 2
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 630 γραμμάρια
βουτυρο 100 γραμμάρια
Κακουλέ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
μαχλέπι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
μαστιχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας
Για τη γέμιση
κουβερτουρα 2 μεγάλες
μερεντα 300 γραμμάρια περίπου
Για το άλειμμα
αυγα 1-2
Για το πασπάλισμα
σουσαμι Κατά βούληση