Υλικά Συνταγής
500 γραμμ. φιλέτο στήθος γαλοπούλας κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμμ. ασπρομανίταρα μικρά
ολόκληρα
3 πιπεριές (πράσινες
κόκκινες
κίτρινες) κομμένες σε λωρίδες
1 σκ. σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κλαδάκι θυμάρι
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος light
πιλάφι απλό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και σοτάρουμε για 5΄-6΄, να αλλάξει το χρώμα της. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
2. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος light και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
3. Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄, μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα και να ρουφήξει τα υγρά του. Σερβίρουμε με το πιλάφι.