GASTRONOMY

GASTRONOMY

Oμελέτα με... ζυμαρικά !

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. τσαγ. βρασμένα σπαγγέτι Νο 6

2 κ. σ. ελαιόλαδο

2 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους

8 αυγά

1 φλιτζ. τσαγ. τσένταρ τριμμένο

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι μαύρο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε τα με έναν αυγοδάρτη. Αλατιπιπερώστε .

2. Προσθέστε τις ροδέλες του κολοκυθιού , το τυρί, τον ψιλοκομμένο και τα βρασμένα σπαγγέτι.

3. Ανακατέψτε τα με μια πιρούνα.

4. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίξτε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά.

5. Μόλις ζεσταθεί αδειάστε το μείγμα στο τηγάνι και αφήστε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 5'-6' από την κάτω πλευρά.

6. Μετά βάλτε το τηγάνι στον φούρνο και ψήστε την πάνω πλευρά της ομελέτας στο γκριλ για 10'.

7. Σερβίρετε την ζεστή.

Αυτή τη συνταγή για ζυμαρικά πρέπει να τη δοκιμάσεις!

Το όνομά της είναι «cacio e pepe» και δεν χρειάζεσαι παρά 6 υλικά για να δημιουργήσεις μία από τις πιο εύγευστες μακαρονάδες που έφαγες ποτέ.

Η συνταγή αφορά σε 4 μερίδες, οπότε πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα.

Υλικά

Ένα πακέτο 500g σπαγγέτι

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Τριμμένο pecorino

λίγο αλάτι, για έξτρα γεύση

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για έξτρα γεύση και αυτό (ως γαρνιτούρα στο σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις νερό και αλάτι και το τοποθετείς στη φωτιά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και τα βράζεις μέχρι να γίνουν al dente, δηλαδή περίπου 8-10′ (εξαρτάται ο χρόνος από το κάθε ζυμαρικό, δες τις οδηγίες στη συσκευασία).

Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, πολτοποίησε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το τυρί σ’ ένα μπολ ώστε να σχηματίσουν μία αλοιφή.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, σούρωσέ τα, φυλάσσοντας μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μπολ με την αλοιφή από το βούτυρο, το λάδι και το τυρί και ανακάτεψε καλά μέχρι να απλωθεί σε όλα τα ζυμαρικά η αλοιφή. Να προσθέτεις το νερό που κράτησες όταν χρειάζεται ώστε να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα που θα δημιουργηθεί.

Μοίρασε τα ζυμαρικά στα πιάτα και ρίξε από πάνω λίγο έξτρα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search