GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού!

Υλικά

500 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλο

1 ξερό κρεμμύδι

1 πακέτο γαλέτα

2 κ. σούπας κουάκερ

4 φύλλα δυόσμου

μαϊντανός

2 αβγά

Αλάτι, πιπέρι, κάρυ

Ελαιόλαδο

Για τη σως γιαουρτιού

2 κεσεδάκια γιαούρτι

Άνηθο

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Λαχταριστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού!

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και από τη γαλέτα χρησιμοποιούμε το 1 φλιτζάνι. Επίσης στο μίγμα βάζουμε μόνο το ένα αυγό, το άλλο είναι για το πανάρισμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα περνάμε από τη γαλέτα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου. Η συνοδευτική σως φτιάχνεται ανακατεύοντας όλα τα υλικά.Υλικά συνταγής

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από λάπα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο τρίφτη

150 γρ. ψωμί χωριάτικο, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε λίγο γάλα για 5 λ και καλά στυμμένο

3 κ.σ. ούζο

1 κ.γ. δυόσμος ξερός, τριμμένος

1 αυγό

45 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες και τη σάλτσα ντομάτας

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

1/8 κουτ. γλυκού κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη

70 ml κόκκινο κρασί, ξηρό

350 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ελαφρά χτυπημένα στον πολυκόφτη

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 60 ml ζεστό νερό

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

1 κ.γ. μαντζουράνα ξερή, τριμμένη

συνταγή για κεφτεδάκια

Εκτέλεση συνταγής

Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ, να σφίξει το μείγμα ελαφρώς. Στη συνέχεια πλάθετε το μείγμα σε περίπου 12-14 κεφτεδάκια.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ροδίζετε τα κεφτεδάκια προσεκτικά για 3 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Για τις πατάτες και τη σάλτσα: Καθαρίζετε τις πατάτες τις κόβετε κυδωνάτες και τις ρίχνετε στην ίδια ζεστή κατσαρόλα με το λάδι που έμεινε, προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρόκο Κοζάνης και ανακατεύετε μέχρι να λαδωθούν καλά.

Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνετε για 2-3 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το πελτέ διαλυμένο σε 60 ml ζεστό νερό, επιπλέον 200 ml ζεστό νερό (ή ζεστό ζωμό κότας) αλατίζετε το φαγητό και το αφήνετε να πάρει μια βράση.

Μετά τοποθετείτε από πάνω τα κεφτεδάκια, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγομαγειρεύετε για περίπου 40 λ ή μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας στα πιάτα, το πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τη μαντζουράνα και Καλή σας όρεξη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου που έκρινε ομόφωνα ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σε ανάρτηση τ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το απόγευμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», πέντε αλλοδαποί, ηλικία 25, 27, 45, 57 και 62 ετών, για παράβασ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναλυτική ανακοίνωση για τον ισχυρό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ ανατολικά των Στροφάδων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκηση . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου που έκρινε ομόφωνα ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σε ανάρτηση του αναφέρει: «Η απε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκησης της 116 πτέρυγας μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
Image
Image

Search