ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Φύλλο Κρούστας για πίτες
Φύλλο κρούστας (φρέσκια ζύμη ψυγείου)
1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
200γρ. φέτα
200γρ. μυζήθρα τριμμένη
200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 αυγά (2 για τη γέμιση, 1 για το άλειμμα της πίτας)
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Λίγο γάλα
Πιπέρι
Σουσάμι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Εύκολη
Βήμα 1
Στρώνετε 5 φύλλα αλειμμένα με λάδι σε λαδωμένο ταψί.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ, τρίβετε με το χέρι τη φέτα. Προσθέτετε τη μυζήθρα, την κεφαλογραβιέρα, πιπέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα 2 αυγά στο μπολ με τα τυριά, ανακατεύετε και έπειτα προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 3
Απλώνετε στο ταψί τη γέμιση και καλύπτετε την τυρόπίτα με τα υπόλοιπα 5 φύλλα με τον ίδιο τρόπο, αφού πρώτα τα αλείψετε με λάδι. Αλείφετε την πίτα με λάδι, την χαράσσετε και αλείφετε καλά με αυγό αφού πρώτα το χτυπήσετε ελαφρά.
Βήμα 4
Προαιρετικά, πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-30’.