GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κέικ μανταρίνι

Υλικά

    3 μεγάλα αρωματικά και ζουμερά μανταρίνια
    1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    1 ¾ φλ. ζάχαρη
    4 αυγά
    3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
    2 κ.γλ. baking powder
    3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
    1/3 φλ. φρέσκο γάλα ή χυμό μανταρινιού (αν χρειασθεί)

Εκτέλεση

    Τοποθετείτε στο μπλέντερ ολόκληρα τα μανταρίνια με τη φλούδα, έχοντας αφαιρέσει τα κουκούτσια και το κεντρικό άσπρο μέρος και τ’ αλέθετε αφήνοντας κάποια ορατά κομμάτια για να τα βρίσκετε στις μπουκιές.
    Αφήνετε τα αλεσμένα μανταρίνια στην άκρη.
    Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5’ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
    Προσθέτετε ένα –ένα τα αυγά και χτυπάτε για 5’ ακόμα να πάρει όγκο το μείγμα.
    Ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder στη ζύμη κι ανακατεύετε καλά.
    Κατόπιν, ρίχνετε στο μίξερ τα αλεσμένα μανταρίνια και τον παπαρουνόσπορο.
Αν δείτε ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1/3 φλ. γάλα ή χυμό μανταρινιού. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερά είναι τα μανταρίνια.
Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50’ (πάνω κάτω αντίσταση).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την προσεχή Τρίτη η Έφη Αχτσιόγλου. Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς θα πραγματοποιήσει περιοδεία από το πρωΐ προγραμματίζοντας πολλές συναντήσεις με συλλόγους, . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 55χρονος στη Στάνου Αμφιλοχίας το απόγευμα του Σαββάτου (11/5). Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο άνδρας βρέθηκε στο κενό και τον εντόπισαν χωρίς τις αι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του μεγάλου τελικού της Eurovision 2024 έφτασε. Μετά από τις δύο ημιτελικές φάσεις,  θα μάθουμε ποιο τραγούδι θα κατακτήσει το πρώτο βραβείο του 68ου ευρωπαϊκού διαγωνισμού . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε αντίθεση με τον αγώνα των γυναικών που προηγήθηκε, ο τελικός του final-8 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών δεν έκρυβε ούτε σασπένς, ούτε εκπλήξεις. Με ένα σερί 6-0 στο πρώτο η . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την προσεχή Τρίτη η Έφη Αχτσιόγλου. Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς θα πραγματοποιήσει περιοδεία από το πρωΐ προγραμματίζοντας πολλές συναντήσεις με συλλόγους, φορείς. Στο πρόγραμμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ακαρνανίας και Ηλείας συνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάεπτά δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε, το απόγευματης Παρασκευής 10 Μαΐου, σε ημερίδα με θέμα τη διασύνδεση τηςΤοπικής Αυτοδιοίκησης με την Υγεία, που διοργανώθηκε στο πλαίσιοτου 12ου Foru
Image
Image

Search