GASTRONOMY

GASTRONOMY

Μπισκοτογλυκό με κρέμα βανίλιας

Υλικά για 6 άτομα

2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

1/2 λίτρο γάλα

100 γραμμάρια ζάχαρη

60 γραμμάρια αλεύρι

2 αβγά

2 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο

1 1/2 βανίλια

1 σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στο χυλό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή με μία μεμβράνη.

Για τη συναρμολόγηση

Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τα μπισκότα μας ομοιόμορφα. Από πάνω αδειάζουμε τη μισή κρέμα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.

Από πάνω ξαναβάζουμε μια στρώση μπισκότα ομοιόμορφα, δηλαδή μια δεύτερη στρώση.

Ξαναστρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με την τρίτη στρώση μπισκότα.

Τρίβουμε σοκολάτα πάνω από το γλυκό μας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε σήμερα τους βομβαρδισμούς του εναντίον δύο συνοικιών στη Ράφα, στους κατοίκους της οποίας έδωσε εντολή σήμερα το πρωί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, . . .
LIFE STYLE

Η Δούκισσα Νομικού έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τη Δευτέρα του Πάσχα.Το μοντέλο πόζαρε φορώντας ένα μπικίνι στον φακό της κάμερας από όπου φαίνετα . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία θα στείλει τον πρέσβη της στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για μια νέα εξαετή θητεία στον προεδρικό θώκο αύριο, έγινε γνωστό από μια γαλλική . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την κίνηση στα διόδια των εθνικών οδών να είναι αυξημένη από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (6.5.24). . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Oι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας  το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαϊου θα πλημμυρίσουν από χιλιάδες πατρινούς και πατρινές οι οποίοι θα απολαύσουν  μια πανδαισία  χορών, μουσικής και τραγουδιών απ΄ όλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του Γιώργου Μαρμούτα, πατέρα του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα, τον οποίο συλλυπείται από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του  Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι με την χρήσηξύλινης ράβδου, έσπασε σωλήνες ύδρευσης, σε εσωτερικό πολυκατοικία
Image
Image

Search