ΥΛΙΚΑ
2 μικρά κότσια χοιρινά (μπροστινό πόδι)
1 κρεμμύδι ξερό
2 κύβοι κότας Maggi
2 καρότα
2 φύλλα δάφνης
½ ματσάκι θυμάρι φρέσκο
2 κλωνάρια σέλερι
1 μπουκάλι κρασί ημίγλυκο (κόκκινο ή λευκό)
1 κιλό πατάτες
2 φέτες ψωμί του τοστ
150γρ παρμεζάνα τριμμένη σε πούδρα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια στενή κατσαρόλα ρίξτε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κότσια χωρίς το δέρμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι χοντροκομμένα και αδειάστε το κρασί. Ρίξτε την δάφνη, το θυμάρι και τους δυο κύβους κότας Maggi. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε την ένταση της εστίας και μαγειρέψτε για δυο ώρες.
Παράλληλα καθαρίστε και βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Κρυώστε σε τρεχούμενο νερό και στραγγίξτε.
Σπάστε με τα χέρια σας τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και απλώστε σε ένα ταψί για τον φούρνο.
Βάλτε στο μίξερ το ψωμί και χτυπήστε μέχρι να γίνει ψίχα. Ανακατέψτε με το τυρί και πασπαλίστε τις πατάτες.
Όταν τα κότσια είναι πλέον μαγειρεμένα βγάλτε από την κατσαρόλα και μεταφέρετε σε ένα ταψί και μαζί με τις πατάτες ψήστε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι οι πατάτες και το κρέας να πάρουν χρώμα.
Σουρώστε την σάλτσα από την κατσαρόλα ρίξτε 1 κουτ. της σούπας βούτυρο για να δέσει και σερβίρετε μαζί με το κρέας και τις πατάτες.
Πηγή: maggicooking.gr