GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κοτόπουλο γεμιστό με κους κους και αποξηραμένα φρούτα!

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)

500γρ κους κους

2 κουταλιά της σούπας κάρυ

1 κουταλιά του γλυκού κύμινο

250γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα βρασμένα

5τμχ σύκα αποξηραμένα

1 κύβο λαχανικών Maggi

1 λεμόνι ξύσμα

5τμχ δαμάσκηνα αποξηραμένα

3κτσ δυόσμο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε μισό λίτρο νερό, 3κτσ ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών Maggi, το κάρυ, το κύμινο και δώστε μια βράση.

Αδειάστε το κους κους σε μια φαρδιά λαμαρίνα και ρίξτε μέσα το βραστό νερό. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στην άκρη για είκοσι λεπτά.

Με ένα πιρούνι ‘χτενίστε’ το κους κους για να αφρατέψει και να ξεσβολιάσει.

Βάλτε μέσα τα σύκα με τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, τα ρεβίθια και αλάτι.

Ανακατέψτε και γεμίστε το κοτόπουλο με όση γέμιση χρειαστεί. Αφήστε την υπόλοιπη στην άκρη.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο το κοτόπουλου με την πλευρά του στήθους προς τα επάνω στους 165 βαθμούς για μιάμιση ώρα.

Τέλος δυναμώστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη γέμιση.

Πηγή: maggicooking.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search