ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)
500γρ κους κους
2 κουταλιά της σούπας κάρυ
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
250γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα βρασμένα
5τμχ σύκα αποξηραμένα
1 κύβο λαχανικών Maggi
1 λεμόνι ξύσμα
5τμχ δαμάσκηνα αποξηραμένα
3κτσ δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε μισό λίτρο νερό, 3κτσ ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών Maggi, το κάρυ, το κύμινο και δώστε μια βράση.
Αδειάστε το κους κους σε μια φαρδιά λαμαρίνα και ρίξτε μέσα το βραστό νερό. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στην άκρη για είκοσι λεπτά.
Με ένα πιρούνι ‘χτενίστε’ το κους κους για να αφρατέψει και να ξεσβολιάσει.
Βάλτε μέσα τα σύκα με τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, τα ρεβίθια και αλάτι.
Ανακατέψτε και γεμίστε το κοτόπουλο με όση γέμιση χρειαστεί. Αφήστε την υπόλοιπη στην άκρη.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο το κοτόπουλου με την πλευρά του στήθους προς τα επάνω στους 165 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
Τέλος δυναμώστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη γέμιση.
Πηγή: maggicooking.gr