Τί θα χρειαστείτε στη σούπα για το κρυολόγημα
• 3 μπούτια κοτόπουλο
• 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες ή κυβάκια
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
• 1 φλυτζανάκι ρύζι καρολίνα και λίγο φιδέ
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κύβο νοστιμιάς
• περίπου 6 κούπες νερό
• λεμόνι
• αλάτι
Εκτέλεση
Καψαλίζετε τα μπούτια για να απομακρυνθούν οι τριχούλες και τα πλένετε καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζετε το κοτόπουλο, το νερό, τον κύβο νοστιμιάς και το λάδι. Βράζετε σε δυνατή φωτιά και αφαιρείτε τον αφρό που δημιουργείται με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνετε τα καρότα, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το αλάτι και αφήνετε περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείτε το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και το βάζετε ξανά στην κατσαρόλα. Συμπληρώνετε με το ρύζι και το φιδέ αφήνοντας ακόμη 15 λεπτά να βράσουν όλα μαζί. Σερβίρετε με φρεσκοστιμμένο λεμόνι ή με αυγολέμονο αν προτιμάτε. Καλή ανάρρωση!
Η κοτόσουπα ανακουφίζει πραγματικά από τα συμπτώματα του κρυολογήματος όπως την κόπωση, τη ρινική συμφόρηση, και τον πυρετό.