Υλικά Συνταγής
150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αυγά
225 γραμ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
225 γραμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 ακέρωτο πορτοκάλι (ξύσμα)
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
50 γραμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
(προεραιτικά) 50 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το μείγμα για το αφράτο κέικ πορτοκάλι
Για το πιο ζουμερό, αρωματικό, αφράτο και εύκολο κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι και χυμό πορτοκάλι, τοποθετούμε όλα τα υλικά του κέικ στον κάδο του μίξερ: βούτυρο, αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη, αυγά, γιαούρτι, ξύσμα και αλάτι. Αν ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς θα το φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 3΄ στη χαμηλή ταχύτητα και μετά δυναμώνουμε το μίξερ. Χτυπάμε τα υλικά για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για να γίνει τέλειο το κέικ πορτοκαλιού.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη μικρή φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Ψήνουμε το αρωματικό κέικ πορτοκάλι
Ψήνουμε το κέικ πορτοκάλι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι με χυμό πορτοκαλιού για το πιο ζουμερό κέικ πορτοκάλι
Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας.
Μόλις ψηθεί το κέικ πορτοκαλιού το περιχύνουμε με το σιρόπι, με ένα κουτάλι, το αφήνουμε στη φόρμα έως ότου κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε πιατέλα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε το κέικ με λιωμένη σοκολάτα
Με τη λιωμένη σοκολάτα κάνουμε κάθετες γραμμές πάνω του. Δείτε το σωστό τρόπο για να λιώσετε την κουβερτούρα εδώ. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια.
/www.argiro.gr