GASTRONOMY

GASTRONOMY

Κέικ πορτοκάλι

Υλικά Συνταγής

    150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    3 μεγάλα αυγά
    225 γραμ. κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    225 γραμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
    1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
    1 ακέρωτο πορτοκάλι (ξύσμα)
    1 πρέζα αλάτι
    3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
    50 γραμ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
    (προεραιτικά) 50 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα για γαρνίρισμα


Εκτέλεση


Φτιάχνουμε το μείγμα για το αφράτο κέικ πορτοκάλι

Για το πιο ζουμερό, αρωματικό, αφράτο και εύκολο κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι και χυμό πορτοκάλι, τοποθετούμε όλα τα υλικά του κέικ στον κάδο του μίξερ: βούτυρο, αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη, αυγά, γιαούρτι, ξύσμα και αλάτι. Αν ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς θα το φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 3΄ στη χαμηλή ταχύτητα και μετά δυναμώνουμε το μίξερ. Χτυπάμε τα υλικά για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για να γίνει τέλειο το κέικ πορτοκαλιού.

Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη μικρή φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Ψήνουμε το αρωματικό κέικ πορτοκάλι

Ψήνουμε το κέικ πορτοκάλι σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι με χυμό πορτοκαλιού για το πιο ζουμερό κέικ πορτοκάλι

Σε μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας.

Μόλις ψηθεί το κέικ πορτοκαλιού το περιχύνουμε με το σιρόπι, με ένα κουτάλι, το αφήνουμε στη φόρμα έως ότου κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε πιατέλα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε το κέικ με λιωμένη σοκολάτα

Με τη λιωμένη σοκολάτα κάνουμε κάθετες γραμμές πάνω του. Δείτε το σωστό τρόπο για να λιώσετε την κουβερτούρα εδώ. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια.

/www.argiro.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search