GASTRONOMY

GASTRONOMY

Ανάποδη τάρτα με μήλα

ΥΛΙΚΑ

Για τα μήλα:

5 μήλα κόκκινα, κομμένα στα 8

100 γρ. ζάχαρη καστανή

85 γρ. βούτυρο

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Για το crumble αμυγδάλου

150 γρ. βούτυρο, παγωμένο & κομμένο σε κυβάκια

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1 Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και την αφήνουμε να καραμελώσει.

2 Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα κι ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει το μήλο.

3 Όταν δέσει η καραμέλα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τέλος το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4 Αφού ετοιμαστούν τα μήλα, τα αφήνουμε στην άκρη, μέσα στο τηγάνι, κι ετοιμάζουμε το crumble.

5 Εκτέλεση για το crumble: Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι μέσα σ’ έναν πολυκόφτη και τα θρυμματίζουμε.

6 Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη,το βούτυρο και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί λίγο ακόμη μέχρι να έχει η ζύμη μία τριφτή υφή.

7 Η διαδικασία μπορεί να γίνει και με τα χέρια, ξεκινώντας να τρίβουμε το βούτυρο, μέχρι να διαλυθεί τελείως, με τα υπόλοιπα υλικά.

8 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

9 Αδειάζουμε τα μήλα μαζί με την καραμέλα τους σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. και απλώνουμε με τα χέρια τη ζύμη από πάνω τους χωρίς να την πατάμε.

10 Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι το crumble να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

11 Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

www.giorgostsoulis.com

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Γνωρίζετε πόσο αλκοολ πίνουν οι ευρωπαίοι; Κάθε χρόνο στην Ευρώπη, κάθε άτομο ηλικίας 15 ετών και άνω καταναλώνει, κατά μέσο όρο 9,5 λίτρα καθαρού αλκοόλ, που ισοδυναμεί με περίπου . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται στην αποψινή επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον Στέφανο Κασσελάκη και φυσικά των πέντε προσώπων που έχει επιλέξει για την ολοκλή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του θανάτου του γνωστοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
Image
Image

Search