LIFE STYLE

LIFE STYLE

Είσοδος του Χαρούκι Μουρακάμι στον κόσμο της μόδας

Ίσως ήρθε ο καιρός να πάψουμε να αποκαλούμε «ερημίτη» τον Ιάπωνα μυθιστοριογράφο Χαρούκι Μουρακάμι. Τα τελευταία λίγα χρόνια έχει γίνει οικοδεσπότης ραδιοφωνικού show και τώρα μεταμορφώνεται σε εμβληματική φιγούρα του κόσμου της μόδας, συνεργαζόμενος με γνωστό οίκο στη δική του σειρά T-shirt.

 

Στα οκτώ T-shirts - η διάθεσή τους ξεκινά στα μέσα Μαρτίου - φιγουράρουν όλα τα αγαπημένα του συγγραφέα: γάτες, πουλιά, δίσκοι, άνθρωποι να κάθονται σε μπαρ (όχι όμως αυτιά, που έχει δείξει ότι τον γοητεύουν). Παραχώρησε, μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα The Guardian, συνέντευξη στον οίκο Uniqlo, με τον οποίο συνεργάζεται για αυτή τη σειρά, δίνοντας λεπτομέρειες για τις δικές του προτιμήσεις μόδας: «Προσπαθώ να φοράω απλά ρούχα, όσο πιο απλά τόσο το καλύτερο. Τζιν και ένα T-shirt, με ένα φούτερ ή πουλόβερ. Μιας και δεν εμφανίζομαι σε γραφείο, μπορώ να φοράω οτιδήποτε μου αρέσει. Πάντα, όμως, καταλήγω να φοράω τα ίδια. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πω γιατί γίνεται αυτό».

 

Μίλησε για πολλά. Τον λόγο για τον οποίο πάντα φοράει γραβάτα όταν ζει στην Ιταλία - «μπορεί να τραβήξεις πάνω σου αυτά τα αυστηρά βλέμματα αν δεν το κάνεις» λέει - μέχρι το τι θεωρεί ότι κάνει στυλάτο κάποιον - «νομίζω ότι είναι υπέροχα αν κάποιος καταφέρει να κάνει τα καθημερινά ρούχα να δείχνουν άνετα» τονίζει. Αποκάλυψε επίσης και τη συνήθειά του να κουβαλάει πάντα μαζί του δεύτερο παντελόνι (την ιδέα την πήρε από τον μυθιστοριογράφο Κομιμάσα Τανάκα, που συμμερίζεται την αγάπη του Μουρακάμι για τα σορτς). «Κάποτε με προσκάλεσαν σε παραδοσιακό ρεστοράν στην Γκίνζα (σ.σ. τη φημισμένη συνοικία του Τόκιο) αλλά όταν εμφανίστηκα ντυμένος έτσι, ο υπεύθυνος που προϋπαντά τους πελάτες με σταμάτησε στην πόρτα και είπε “ Δεν επιτρέπονται σορτς...” Ευτυχώς, πάντα για τέτοιες περιπτώσεις βάζω στην τσάντα μου ένα άνετο παντελόνι, οπότε το φόρεσα πάνω από το σορτς μου και τα πράγματα ήρθαν στα ίσια τους. Ο υπεύθυνος δεν πίστευε στα μάτια του» αφηγήθηκε.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search