LIFE STYLE

LIFE STYLE

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Ντάνι Αϊέλο

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών ο διάσημος ηθοποιός Ντάνι Αϊέλο, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του ως ιδιοκτήτη πιτσαρίας στο «Do the Right Thing» του Σπάικ Λι.

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, τον θάνατό του επιβεβαίωσε η ατζέντισσα Τζένιφερ ντε Τσιάρα σε email.

 

Σύμφωνα με την οικογένεια του, ο βετεράνος ηθοποιός νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο στο Νιου Τζέρσι εξαιτίας «ξαφνικής ασθένειας».

 

Ο Ντάνι Αϊέλο που ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά της οικογένειας του, γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

 

Στα 16 του θα καταταχτεί στον αμερικάνικο στρατό για τρία χρόνια και στην συνέχεια επιστρέφει και πάλι στην Νέα Υόρκη κάνοντας διάφορες δουλειές προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην και να μπορεί να βοηθήσει την οικογένεια του.

 

Η υποκριτική θα μπει στην ζωή του το 1973, με την συμμετοχή του στην ταινία «Bang the Drum Slowly» πλάι στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ένα χρόνο αργότερα θα βρεθεί να υποδύεται τον μαφιόζο Τόνι Ροσάτο στο Νονό 2. Αν και πολύ μικρός ο ρόλος του, εντούτοις η ατάκα «Ο Μάικλ Κορλεόνε στέλνει τα χαιρετίσματα του» (Michael Corleone says hello), την ώρα που προσπαθεί να σkοτώσει τον Φρανκ Πεντάντζελι σε μπαρ του Μανχάταν, έχει μείνει από τις κλασσικότερες που ακούστηκαν στην ταινία.

 

Ο Ντάνι Αϊέλο θα συμμετέχει σε πολλές ταινίες με πιο σημαντικές τις, «Ο νόμος του Μπρονξ», με τον Πολ Νιούμαν το 1981, «Κάποτε στην Αμερική», με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο το 1984, «Το πορφυρό ρόδο του Καΐρου», με την Μία Φάροου το 1985 και «Κάτω από την λάμψη του φεγγαριού» με τον Νίκολας Κέιτζ και την Σερ το 1988, αλλά και «Ρούμπι» το 1992.

 

Παράλληλα με την υποκριτική ο Ντάνι Αϊέλο δείχνει μία έφεση και στο τραγούδι κάτι το οποίο θα φανεί σε διάφορες ταινίες όπως «Χάντσον Χοκ, το γεράκι»., ενώ δεν δίστασε να βγάλει διάφορους δίσκους όπως τα « I Just Wanted to Hear The Words» το 2004, «Live From Atlantic City» το 2008 και «My Christmas Song for You» το 2010.

 

Συμμετείχε επίσης στο βίντεο κλιπ της Μαντόνα, «Papa Don’t Preach», το 1986.

 

Από το 1955 ήταν παντρεμένος με την Σάντι Κόεν, με την οποία είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Το 2010 ο μεγάλος του γιος Ντάνι θα φύγει από την ζωή από καρκίνο στο πάγκρεας.

 

SHARE:FacebookTwitterEmail

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, υπό τον Περιφερει . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι Γιατροί του Νοσοκομείου Αιγίου επισημαίνουν την επικινδυνότητα του συνολικά και ιδιαίτερα στο χώρο των επειγόντων εξωτερικών ιατρείων καθώς και των εφημεριών ιδίως για τα χειρου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search