LIFE STYLE

LIFE STYLE

Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε ανάλογα την ηλικία μας;

Ο ύπνος είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για την σωστή λειτουργία τόσο του σώματος όσο και του μυαλού. Και ενώ οι περισσότεροι θεωρούμε ότι οι απαραίτητες ώρες ύπνου είναι οκτώ έρχονται οι ειδικοί να το ανατρέψουν. Πόσο άραγε πρέπει να κοιμόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας;

Σύμφωνα με διετή έρευνα του National Sleep Foundation, οι ανάγκες μας όσον αφορά τον ύπνο διαφέρουν μέσα στα χρόνια. Άλλες ανάγκες έχει ένα μωρό, άλλες ένα παιδί και άλλες ένας ενήλικας.

Oι ώρες ύπνου που χρειάζεται κάθε ηλικιακή ομάδα:

    Νεογέννητα (0 έως 3 μηνών): 14-17 ώρες
    Βρέφη (4 έως 11 μηνών): 12-15 ώρες
    Νήπια που μπουσουλούν (1-2 ετών): 11-14 ώρες
    Νηπιαγωγείο (3-5 ετών): 10-13 ώρες
    Σχολείο (6-13 ετών): 9-11 ώρες
    Έφηβοι (14-17 ετών): 8-10 ώρες
    Νεαροί ενήλικοι (18-25 ετών): 7-9 ώρες
    Ενήλικοι (26-64 ετών): 7-9 ώρες
    Μεγαλύτεροι ενήλικοι (65+ ετών): 7-8 ώρες

Ο οργανισμός προειδοποιεί ακόμη:

    Νεαροί ενήλικοι (18-25 ετών): όχι κάτω από 6 ώρες ή πάνω από 11 ώρες
    Ενήλικοι (26-64 ετών): όχι κάτω από 6 ώρες ή πάνω από 10 ώρες
    Μεγαλύτεροι ενήλικοι (65+ ετών): όχι κάτω από 5 ώρες ή πάνω από 9 ώρες

Ακόμη, συμβουλεύει να έχεις πρόγραμμα στον ύπνο, τελετουργικό όπως ένα ζεστό μπάνιο, άσκηση και να κάνεις τον χώρο σου όμορφο και ξεκούραστο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Καταπλακώθηκε από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση στο κτίριο της οδού Νεωρίων στον Πειραιά. Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή 19 Απρίλιου, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και τους μετεωρολόγους, στηριζόμενοι στα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα, να . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Είναι να απορεί κανείς με το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά ένα 7χρονο παιδί από την Πάτρα, μαθητής δευτέρας δημοτικού που ξυλοκόπησε έναν 8χρονο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search