ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τελικός πριν το Ρολάν Γκαρός για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Χρειάστηκε τρία σετ και περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του European Open, που διεξάγεται στο Αμβούργο. Σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό, ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κριστιάν Γκαρίν από τη Χιλή με 7-5, 3-6, 6-4 και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του έναν τίτλο σε τουρνουά ATP 500 (μέχρι τώρα έχει παίξει τέσσερις τελικούς, δύο φορές στο Ντουμπάι, μία στη Βαρκελόνη και μία στο Πεκίνο, και τους έχει χάσει όλους).

 

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει πρώτος break και προηγήθηκε 5-2 στο πρώτο σετ, αλλά ο Γκαρίν (Νο 24 στον κόσμο), ο οποίος ειδικεύεται στις χωμάτινες επιφάνειες, κατάφερε να αντιδράσει και ισοφάρισε σε 5-5. Στο κρίσιμο σημείο, ο Έλληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του και με νέο break πήρε το πρώτο σετ (7-5).

 

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε αρκετά λάθη, ενώ ο Χιλιανός ανέβασε την απόδοσή του, προηγήθηκε 4-2 και έκλεισε το σετ με δεύτερο break (6-3). Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο σετ στο Αμβούργο για τον Τσιτσιπά, ο οποίος όμως έδειξε χαρακτήρα και, εκμεταλλευόμενος δύο συνεχόμενα double fault του Γκαρίν, «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του στο 5ο γκέιμ. Από κει και μετά, ο Έλληνας τενίστας κράτησε την ψυχραιμία του, διατήρησε το προβάδισμα και έφτασε στο 6-4 και τη νίκη.

 

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στον σημερινό (27/9) θα είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ (νο 14 στον κόσμο), ο οποίος στον πρώτο ημιτελικό επικράτησε σχετικά εύκολα του Νορβηγού Κάσπερ Ρούουντ με 6-4, 6-2. Ο 23χρονος Ρώσος είχε κατακτήσει δύο τίτλους στο ξεκίνημα της σεζόν (σε Αδελαϊδα και Ντόχα), πριν διακοπούν οι αγώνες λόγω της πανδημίας, ενώ πέρυσι είχε αποκλείσει τον Έλληνα τενίστα στον 1ο γύρο του US Open. Αντιθέτως, ο Τσιτσιπάς τον είχε νικήσει στον ημιτελικό του Next Gen ATP Finals το 2018, στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγί . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

"Η ειλικρινής σχέση που θέλουμε να έχουμε με τους συμπολίτες μας, θα είναι ο οδηγός μας και στο τέλος της θητείας μας, θα μας εμπιστευτούν ξανά." Αυτό επεσήμανε στην πρώτη του συνέ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

523 περιστατικά, τα περισσότερα αφορούσαν µέθη και πτώσεις Σε 523 ανήλθαν τα περιστατικά που κλήθηκαν να διαχειριστούν το τελευταίο τριήµερο του Πατρινού Καρναβαλιού οι ιατροί και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την πόλη του Αγίου Νικολάου της Κρήτης αφότου το ξέφρενο γλέντι του καρναβαλιού κατέληξε σε τραγωδία με τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
Image
Image

Search