ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κακλαμανάκης : Κορίτσι 12 ετών αφορά η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Μπεκατώρου

Φρίκη προκαλούν τα νέα στοιχεία τα οποία κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη σημερινή κατάθεσή της στον εισαγγελέα, καθώς κατονόμασε συναθλήτριά της που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν ακόμα ανήλικη. Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, η νέα σοβαρή καταγγελία που έκανε στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου αφορά μια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης πριν από 9 χρόνια και αφορά ένα παιδί που ήταν από 11 έως 14 ετών.

 

Ο κ. Κακλαμανάκης είπε ότι το κορίτσι είναι σήμερα 21 ετών και δεν θέλησε να πει άλλες λεπτομέρειες καθώς, όπως είπε, μένει σε περιοχή που η κοινωνία είναι κλειστή και δεν θέλει να το εκθέσει. Ο Νίκος Κακλαμανάκης μίλησε και για «διαχρονική κατάχρηση εξουσίας» ενώ αίσθηση προκαλεί και ένα έγγραφο που πρέπει να υπογράψουν οι αθλητές Ιστιοπλοΐας, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «δεσμεύομαι να μην κάνω ρατσιστικές ή άλλου τύπου μειωτικές και δυσφημιστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε… διοικητικούς παράγοντες». Η σοκαριστική καταγγελία του Ολυμπιονίκη προκαλεί αίσθηση και αφήνει πολλά ερωτηματικά γύρω από τα όσα συνέβαιναν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

 

Δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα

Τρεις ολόκληρες ώρες κατέθετε στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία λίγο μετά τις 12 εξήλθε από τα δικαστήρια της παλαιάς Σχολής Ευελπίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στον εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου δεν αναφέρθηκε μόνο στη δίκη της περίπτωση που έχει ήδη καταγγείλει και προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά κατονόμασε και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριας της από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Δράστης φέρεται να είναι άλλο πρόσωπο, όχι ο ίδιος παράγοντας που κατονόμασε η κ. Μπεκατώρου. Το ενδιαφέρον είναι ότι η αξιόποινη πράξη της αθλήτριας αυτής φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που τον αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά εκτός από τη δίκη της περίπτωση δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν, και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

 

 

Οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου μετά την κατάθεσή της στον Εισαγγελέα:

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω με αφορμή αυτό κι άλλες γυναίκες και άνθρωποι που έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και ασφαλής. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε και με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη  Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε να βοηθήσουν στη εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου. Το έγκλημα εις βάρος της κ. Μπεκατώρου πάντως αναμένεται να παραγραφεί, καθώς έχουν περάσει 23 χρόνια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπαίνει τελεία στο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης εις βάρος γυναικών.

 

 

Ταχύτατη διερεύνηση

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις οδηγήσαν σε ευρύτερες κινήσεις που ξεφεύγουν από αυτή καθ’ αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα την ίδια τη Σοφία Μπεκατώρου. Με εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητείται από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς ταχύτητα στη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν σε υποθέσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ιδιαίτερη ευαισθησία σε ανήλικους και αδύναμες ομάδες, κυρίως νεαρών ατόμων  που βρίσκονται στη θέση του θύματος, αλλά και  σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας. Η ίδια, η Ολυμπιονίκης, σημειώνει ότι η αποσιώπηση αυτών των εγκλημάτων είναι οδυνηρή. Όπως τονίζει και σε ανάρτησή της στο Facebook,  «η νίκη και η επούλωση των πληγών από το έγκλημα αυτό, που δεν το γιατρεύει ο χρόνος, είναι η δημόσια αποκάλυψη και η τιμωρία του».

 

Άνοιξαν στόματα

Η γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου, να μιλήσει για τη δική της οδυνηρή εμπειρία, έδρασε σαν καταλύτης για να σπάσουν τη σιωπή τους δεκάδες γυναίκες, που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση. Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, υπήρξε μπαράζ παραιτήσεων μελών του ΔΣ της Ελληνική Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπου προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 14 Μαρτίου. Με πρωθυπουργική εντολή οι έρευνες για τις καταγγελίες θα φτάσουν «μέχρι τέλους» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ενώ κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αρχίζει εξονυχιστικούς ελέγχους για τυχόν φαινόμενα διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search