ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αυγενάκης για υπόθεση Μπεκατώρου: Θα το πάμε μέχρι τέλους

Είναι συνειδητή επιλογή μας και «θα το πάμε μέχρι τέλους», για να υπάρξει «φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Α' Αθηνών της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή για την υπόθεση Μπεκατώρου και την ανάγκη λήψης μέτρων για την εξάλειψη ανάλογων φαινομένων.

 

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες και ιδιαιτέρως σε αυτές που έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί περιστατικά κακής διαχείρισης, κακής διοίκησης ή περιστατικών όπως αυτά που συνέβησαν με τη Σοφία Μπεκατώρου», είπε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το χατίρι κανενός. Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε για το κοινό καλό. Δουλεύουμε με τους πολλούς για τους πολλούς, ενοχλούμε τους λίγους και τους μόνιμους. Αλλά είναι συνειδητή επιλογή μας, είναι κυβερνητική απόφαση. Και θα το πάμε μέχρι τέλους».

 

Από την πλευρά της, η κ. Πιπιλή ζήτησε από τον υφυπουργό να βρει νομικό τρόπο ώστε να ακυρωθεί η παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, υπό το βάρος «της προκλητικής τους στάσης». Να τους καθαιρέσετε και να ορίσετε, με βάση τους νόμους, ένα προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, κάλεσε η βουλευτής της ΝΔ: «Βρείτε τρόπο να μας απαλλάξετε και κυρίως τους γονείς που τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους, από την παρουσία αυτών των ανθρώπων, που με τις πράξεις τους είναι κατάπτυστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Όπως είπε στην ανταπάντησή του ο κ. Αυγενάκης, η διοίκηση της ΕΙΟ ανήκει στη μειοψηφία της αθλητικής κοινότητας, «που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ότι είναι αμετακίνητοι και ανίκητοι και ότι κανένας δεν πρόκειται να τους ακουμπήσει. Για κακή τους τύχη [..] βρέθηκαν μπροστά σε μια κυβέρνηση, που με βούληση και αποφασιστικότητα, θα θέσει τέλος και θα φέρει φρέσκο οξυγόνο ανανέωσης στις διοικήσεις και το αθλητικό οικοδόμημα», είπε ο υφυπουργός. Σημείωσε μάλιστα ότι το υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογένειας «είναι υπέρ της αθλητικής μεταρρύθμισης και της κατάργησης των ισόβιων μελών των ΔΣ των ομοσπονδιών».

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε και από το βήμα της Βουλής ότι τις επόμενες ημέρες ανεβαίνει στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αθλητική μεταρρύθμιση. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλούς και υγιούς πλαισίου στον αθλητισμό και ειδικότερα στη σχέση αθλητή και προπονητή. «Πολύ άμεσα δημιουργούμε μητρώο προπονητών ώστε να υπάρχουν σαφή κριτήρια για το ποιος αναλαμβάνει να προπονήσει το παιδί μας», είπε χαρακτηριστικά.

 

Τέλος, αναφέρθηκε στη εκστρατεία που ετοιμάζει το υπουργείο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας στον αθλητισμό.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
Image
Image

Search