ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στοίχημα με Τσάμπιονς Λιγκ

Επιστροφή σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς μετά από περίπου δύο μήνες, με τους πρώτα ματς για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο αναμετρήσεις, Ατλέτικο Μαδρίτης Λίβερπουλ και Ντόρμουντ – Παρί, ξεχωρίζουν στο σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι.

 

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες τέσσερις φορές στο παρελθόν. Από μία νίκη μετρά έκαστη, ενώ δύο φορές αναδείχτηκαν ισόπαλες. Η Ατλέτικο έχει ρεκόρ 7-5-1 στη Μαδρίτη απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους (η μοναδική ήττα το 2017 από την Τσέλσι), ενώ η Λίβερπουλ σημείωσε 7 νίκες σε 18 επισκέψεις στην Ισπανία (7-5-6).

Όπως διαβάζουμε στην kingbet, η Ατλέτικο παραμένει αήττητη στο γήπεδό της για το Τσάμπιονς Λιγκ από τον Σεπτέμβριο του 2017 (7 νίκες, 2 ισοπαλίες). H απογοητευτική ως τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα, έχει μετατρέψει το Τσάμπιονς Λιγκ στη μοναδική διέξοδο για κάτι πραγματικά «μεγάλο» στη σεζόν. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από την Κουλτουράλ Λεονέσα (ομάδα γ’ κατηγορίας), ενώ στο πρωτάθλημα «παλεύει» για να μπει στην τετράδα, έχοντας χάσει κάθε ρεαλιστική ελπίδα για τον τίτλο.

Την Παρασκευή αναδείχτηκε ισόπαλη στο «Μεστάγια» της Βαλένθια (2-2), έπειτα από ένα πολύ καλό παιχνίδι, στο οποίο προηγήθηκε δύο φορές. Από τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε δίκαια, σε όμιλο με Γιουβέντους, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Λοκομοτίβ Μόσχας, αλλά δύσκολα, χάρη στη νίκη της τελευταίας αγωνιστικής επί των Ρώσων.

Η Λίβερπουλ επιστρέφει στο γήπεδο όπου πριν από λίγους μήνες νίκησε την Τότεναμ και κατέκτησε το 6ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της. Η τελευταία φορά που αποκλείστηκε η Λίβερπουλ σε νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το 2008-09, από την Τσέλσι στα προημιτελικά! Ανεξαρτήτως ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετράει 11 σερί προκρίσεις σε νοκ-άουτ.

Ζορίστηκε αρκετά το Σάββατο κόντρα στην ουραγό Νόριτς, αφού δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια. Πάλι βρήκε τον τρόπο όμως και απέδρασε με το διπλό (0-1). Αυτή τη φορά η λύση ήρθε από τον Μανέ, που τη λύτρωσε στο 78’, σε μια αναμέτρηση που ήλεγξε απόλυτα. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, συμπλήρωσε 43 παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως ήττα (38-5-0), που αποτελεί το δεύτερο καλύτερο στην ιστορία της λίγκας, και λείπει μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση για την κατάκτηση του τίτλου.

Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πήγε να τα κάνει… μαντάρα, αλλά στο φινάλε πέρασε από το Σάλτσμπουργκ (0-2) και σφράγισε πρόκριση και πρωτιά αφήνοντας πίσω της τη Νάπολι, από την οποία έχει υποστεί τη μοναδική ήττα της φέτος σε όλες τις διοργανώσεις (σ.σ. εξαιρείται το παιχνίδι του Λιγκ Καπ με την Αστον Βίλα, που παρατάχθηκε με την Under-23).

Ενδεχομένως οι δύο ομάδες να είναι αρκετά μαζεμένες από τη στιγμή που υπάρχει και η ρεβάνς του «Ανφιλντ», όμως θεωρούμε πολύ δύσκολο κάποια από τις δύο να μείνει στο μηδέν. Επιλέγουμε το goal/goal, που είναι σε πολύ καλή απόδοση (2,05).

 

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν

Η Ντόρτμουντ υποδέχτηκε την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και τη νίκησε με 4-0 την περασμένη αγωνιστική στο γερμανικό πρωτάθλημα. Με εξαίρεση το δοκάρι σε φάουλ στο 9’ δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους ώστε να απειλήσει, αλλά είχε την πρωτοβουλία, δεν κινδύνευε, και στο 33’ βρήκε τη συνεργασία ώστε να ανοίξει το σκορ. Στο δεύτερο 45λεπτο αξιοποίησε αστεία λάθη της αντιπάλου, στο 54’ είχε ήδη κάνει το 3-0 και έπαιξε στο ρελαντί μετά.

Η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ γύρισε στις νίκες στο πρωτάθλημα και το τέλος της αγωνιστικής τη βρήκε σταθερή στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, σταθερά τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Αυτή τη φορά εμφανίστηκε με το καλό κοστούμι της. Αλλοτε φοράει αυτό, άλλοτε όχι. Δεν μπορείς να ξέρεις τι σου ξημερώνει μαζί της ως προς την αμυντική εικόνα της.

Η Παρί, βρίσκεται στη φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης  ως η επικεφαλής ομάδα του 1ου γκρουπ κάνοντας υγιεινό περίπατο στη φάση των ομίλων. Με αντιπάλους τις Ρεάλ Μαδρίτης, Γαλατασαραί και Μπριζ σημείωσε 5 άνετες νίκες και 1 ισοπαλία. Μοναδική απώλεια βαθμών στη Μαδρίτη όταν ισοφάρισε 2-2 από 2-0 σε ένα ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου στο τελευταίο 10λεπτο.

Παράσταση για ένα ρόλο και στο Σαμπιονά φέτος. Βρίσκεται με άνεση στο +10 από τη 2η Μαρσέιγ μετά από 25 αγωνιστικές. Μετρά 8 νίκες στις τελευταίες 10 αγωνιστικές (8-2-0), γεγονός που επιτρέπει στον κόουτς Τόμας Τούχελ πειράματα σε πρόσωπα και σχήματα το τελευταίο διάστημα.

Η Παρί μοιάζει να είναι πιο σταθερή και σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Ποντάρουμε δυο διπλό draw no bet, σε απόδοση 1.70.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search