ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσάμπιονς Λιγκ: Με τη «βαριά» φανέλα

Με τις αναμετρήσεις Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι και Λυών – Γιουβέντους ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα δύο αυτά παιχνίδια ξεχωρίζουν στο σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι.

 

Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι

Τέσσερις φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν οι δύο ομάδες. Δύο νίκες στο «Μπερναμπέου» για τη Ρεάλ και δύο ισοπαλίες στην Αγγλία. Η Ρεάλ προέρχεται από δύο σερί απρόσμενες απώλειες βαθμών, αρχικά με τη Θέλτα (2-2) στο «Μπερναμπέου» και εν συνεχεία (το Σάββατο) με τη Λεβάντε (1-0) στη Βαλένθια, την έριξαν άτσαλα από την πρώτη θέση της βαθμολογίας στο ισπανικό πρωτάθλημα, σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν κι ενώ τα πάντα έδειχναν να πηγαίνουν καλά.

Υπενθυμίζεται ότι πλην της σημερινής αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Σίτι, την Κυριακή έχει μπροστά της το clasico απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οσον αφορά στην ενδεκάδα, το πλέον πιθανό σενάριο είναι να δούμε σχήμα με τέσσερις χαφ και τον Μπέιλ δίπλα στον Μπενζεμά. Σε αυτή την περίπτωση Μόντριτς και Ισκο διεκδικούν τη μία θέση στη μεσαία γραμμή, αφού Καζεμίρο και Κρόος είναι σίγουροι, ενώ ο νεαρός Βαλβέρδε σήμερα μοιάζει απαραίτητος.

Η Σίτι είναι… αναγκασμένη να παραδώσει το στέμμα της στην ασταμάτητη Λίβερπουλ, όσον αφορά την Πρέμιερ Λιγκ. Κι αυτό διότι απέχει παρασάγγας από την κορυφή και η διαφορά (-22) καλύπτεται μόνο με θαύμα. Το Σάββατο στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Ρεάλ, πραγματοποίησε πολύ ώριμη εμφάνιση στο Λέστερ και έφτασε στο διπλό (0-1) με γκολ της «χρυσής αλλαγής», Ζεσούς, στο 80’. Νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι (62’) και κάμποσες ακόμα καλές ευκαιρίες.

Αυτή ήταν η 6η νίκη της στα 8 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος (6-1-1) και εδραιώνεται στη 2η θέση. Από ‘κει και πέρα, προφανής στόχος της είναι η υπέρβαση και το βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στους ομίλους κατέκτησε την πρωτιά με σχετική άνεση (4-2-0). Αξίζει να σημειωθεί πως έχει υποστεί μόλις μία ήττα στα 15 πιο πρόσφατα ματς στο θεσμό (11-3-1)!

Οι δύο σερί απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα, έκοψαν τη φόρα στη Ρεάλ και γύρισαν ξανά σε τιμές φαβορί το διπλό. Ακόμα κι αν συμφωνήσουμε ότι πράγματι η Σίτι είναι το φαβορί για να περάσει στα προημιτελικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα το κάνει με διπλό στο «Μπερναμπέου». Αξίζει τα λεφτά του ο άσος, στο 2.08 η Bet365 με την εξαίρεση της ισοπαλίας (draw no bet), όπως βλέπουμε στο helpbet.

 

Λυών – Γουβέντους

Η Λυών προκρίθηκε στη φάση των «16» ως δεύτερη του 7ου ομίλου. Με πολλά σκαμπανεβάσματα στα αποτελέσματά της το πρώτο δίμηνο της σεζόν, πήρε στο νήμα την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική, φέρνοντας εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με την πρωτοπόρο Λειψία που είχε ήδη προκριθεί. Αφησε πίσω της τις Ζενίτ, Μπενφίκα. Με άλλο τεχνικό ξεκίνησε (Σίλβιο Σιλβίνιο) αυτή την πορεία, με άλλο την ολοκλήρωσε (Ρούντι Γκαρσιά από την 3η αγωνιστική).

Εντός συνόρων, πήρε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη (0-2) την Παρασκευή στην έδρα της Μετς. Η αναμέτρηση κρίθηκε από την ένταση και τα νεύρα, αλλά κυρίως τα δύο γκολ στις καθυστερήσεις των ημιχρόνων.  Νίκη-βάλσαμο ωστόσο βρίσκεται μόλις στην 7η θέση (37β.) ισόβαθμη με 4 ακόμη ομάδες, ενώ η απόστασή της είναι ήδη μεγάλη (στο -7) από την 3η θέση που δίνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η Γιουβέντους ήταν βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις της, νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη ΣΠΑΛ. Σκόραρε για 11ο σερί παιχνίδι που αγωνίστηκε στη Σέριε Α ο Κριστιάνο Ρονάλντο, στο 1000ό επίσημο ματς της καριέρας του. Παρέμεινε στην κορυφή, στο +1 από τη Λάτσιο και στο +6 από την Ιντερ, η οποία δεν αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο. Ακολουθεί την Κυριακή το εντός έδρας ντέρμπι με τους «νερατζούρι».

Στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ τερμάτισε πρώτη με χαρακτηριστική ευκολία. Επειτα από την ισοπαλία της πρεμιέρας στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο, πέτυχε πέντε νίκες, αφήνοντας πίσω της τους «ροχιμπλάνκος», τη Λεβερκούζεν και τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Δημοσιεύματα από την Ιταλία αναφέρουν ότι το μέλλον του Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο της θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στα δύο προσεχή παιχνίδια με τη Λυών και την Ιντερ, αν και ο πρόεδρος Ανιέλι δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από το έργο του έμπειρου τεχνικού.

 

Από νίκες προέρχονται τόσο η Λυών όσο και η Γιουβέντους του αήττητου τα τελευταία δύο χρόνια στην Ευρώπη, Σάρι, ο οποίος όμως βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αμφότερες όμως δεν έκρυψαν τις αμυντικές αδυναμίες τους που παραλίγο να τους κοστίσουν. Σε εξαιρετική κατάσταση οι επιθετικές γραμμές τους, δύσκολα θα μείνουν «άσφαιρες» και το over έχει τον πρώτο λόγο. 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι για πρώτη φορά βρίσκονται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε με ήρωα τον Τζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε περισσότερες από 2.165 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίθηκαν αστυνομικοί σε όλη τη χώρα που αφορούσαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας το πρώτο 15νθήμ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Στην εκ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά (1230) μαθητές Γυμνασίων της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν στο Θεματικό Πάρκο «Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα», πουλειτούργησε από από τις 27 Μαρτίου στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (9/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στο μεγαλύτερο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεύεται τηνΠαρασκευή ο 47χρονος Φίλιππος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο Ηταν παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια εκπομπών Ματίνα Μιχάλη με την οπ
Image
Image

Search