ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τόκιο 2020: Ο Φέντερερ και οι άλλοι «υπερήλικες»

Για πολλούς αθλητές, με την πάροδο της τετραετίας το ιαπωνικό γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ένας στόχος που επιδιώχθηκε με μεγάλη θέληση, καθώς αποτελεί το ιδανικό βήμα αποχαιρετισμού για όσους πρόσφεραν στον αθλητισμό όλη τη ζωή τους. 

 

Ένας στόχος τον οποίο ένας απροσδόκητος αντίπαλος, η πανδημία από τον Covid-19, έσπρωξε μακριά, αναβάλλοντάς τον για το 2021. Για τους περισσότερους αθλητές του πλανήτη αυτό σημαίνει παράταση της προετοιμασίας και σφίξιμο των δοντιών για άλλους 12 μήνες. Αλλά για κάποιους άλλους, η απόφαση που έλαβε η ΔΟΕ ενδεχομένως να σήμαινε πως πρέπει να κάνουν τους λογαριασμούς με την αθλητικά προχωρημένη ηλικία τους.

 

Ιδού, λοιπόν, η γενιά που πιθανότατα δεν θα έχει την ευκαιρία για μια αποχαιρετιστήρια πασαρέλα. Τόσοι πολλοί πρωταθλητές, που πιθανώς θα ολοκληρώσουν την καριέρα τους χάνοντας τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντως, ίσως όχι η 31χρονη Φεντερίκα Πελεγκρίνι, παρά το βάρος της νέας πρόκλησης που την περιμένει. 

 

«Πρέπει να κολυμπήσω άλλο ένα έτος. Δεν θέλω να το πιστέψω» σχολίασε η θρυλική Ιταλίδα κολυμβήτρια στο Instagram, «Φαίνεται σαν αστείο. Ελπίζω ότι το σώμα θα ακολουθήσει». Και εξηγεί: «Μια δίμηνη αναβολή θα με είχε οδηγήσει στην απόσυρση. Ένας χρόνος είναι μια θυσία αλλά μπορεί να γίνει, έστω κι αν σε λίγους μήνες νόμιζα ότι θα άλλαζα τη ζωή μου. Παραμένω θετική, θέλω να συμμετάσχω». 

 

Στη διεθνή σκηνή, το πρώτο όνομα που θεωρείται αμφίβολο είναι εκείνο του 39χρονου σήμερα Ρότζερ Φέντερερ. Ο άσος του τένις ήταν πρόθυμος να βρεθεί στο Τόκιο, όπου θα ήθελε να κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο απλό Ανδρών, έναν από τους λίγους τίτλους που λείπουν από τη θρυλική καριέρα του. Τώρα, όμως, θα πρέπει να περιμένει και στο τέλος να αποφασίσει. 

 

Ύστερα, υπάρχει ο «αιώνιος» αντίπαλός του Ράφα Ναδάλ, τα αδέλφια Πάου και Μαρκ Γκασόλ, ο Λουίς Σκόλα επίσης από το μπάσκετ, ο ιστιοπλόος Σαούλ Κραβιότο Ριβέρο, ο Χαβιέρ Γκόμεθ Νόγια (τρίαθλο), ο ποδηλάτης Αλεχάντρο Βαλβέρδε, η κολυμβήτρια Μιρέια Μπελμόντε... Όλοι ονόματα μυθικά στα σπορ που εκπροσωπούν, διαχρονικοί πρωταθλητές, οι οποίοι παραδόξως όμως δεν έχουν πια την «κατάλληλη» ηλικία για τους Αγώνες. 

 

Παρόμοιες αμφιβολίες διαπερνούν το μυαλό του πρωταθλητή της ποδηλασίας Βιντσέντσο Νιμπάλι, το σπαθί του 42χρονου Ολυμπιονίκη Άλντο Μοντάνο και της 30χρονης γυμνάστριας Βανέσα Φεράρι που, προκριματικών επιτρεπόντων, θα ήθελαν να διεκδικήσουν την τελευταία ευκαιρία για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

 

Ένας χρόνος περισσότερο, λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για πολλούς αθλητές. Η 35χρονη Τάνια Κανιότο (καταδύσεις), μάλιστα, δεν κρύβει ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 είναι δύσκολο να συμμετάσχει. Η 38χρονη Ολυμπιονίκης της ξιφομαχίας, Ελίζα Ντι Φραντσίσκα, είναι επίσης αναποφάσιστη. 

 

«Να συνεχίσω μέχρι τους Αγώνες του 2021; Πρέπει να το σκεφτώ, είμαι αναποφάσιστη μεταξύ του δεύτερου παιδιού μου ή της αναμονής για τους Αγώνες. Θα ήταν ωραίο να κάνω άλλη μια Ολυμπιάδα. Λυπάμαι να φύγω έτσι, αλλά ένας χρόνος είναι μεγάλο διάστημα», απαντά. «Η απόφαση να αναβληθούν οι Αγώνες είναι ειλικρινής, αλλά για μας τις μητέρες είναι δύσκολη, υπάρχουν συνεχείς θυσίες, αλλά τις αντισταθμίζουμε».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search