ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Υπογειοποίηση και καθαρίστριες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την υπογειοποίηση του τρένου μετά και την συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών θα κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. 

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 5.30 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, ενώ ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκτός των άλλων θεμάτων θα εισηγηθεί προς έγκριση και την πρόσληψη από τον Δήμο, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, των 58 σχολικών καθαριστριών, τις οποίες η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο προσλαμβάνουν με μειωμένο ωράριο (καθεστώς μερικής απασχόλησης).

«Η Δημοτική Αρχή παράλληλα θα διεκδικήσει, μαζί με τους εργαζόμενους την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών με πλήρες ωράριο και την χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο πατραϊκός λαός πληρώνοντας από την τσέπη του αυτά που το κράτος οφείλει να έχει εξασφαλισμένα για τις ανάγκες των παιδιών μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν ακόμη, η πρόταση υποστήριξης αιτήματος απόδοσης βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2021 στη διεθνή υγειονομική ταξιαρχία Henry Reeves, η έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης για τη δίωξη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Μελά, οι εγκρίσεις πρωτοκόλλων για την αποζημίωση προβλεπόμενων κοινοχρήστων χώρων, η παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Διαμόρφωση χώρων παλαιών Σφαγείων σε χώρους δημιουργικής Βιομηχανίας με ειδίκευση στο πατρινό Καρναβάλι», ο ορισμός ενός τακτικού μέλους με τον αναπληρωτή του για την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων του ΒΙΟΠΑ Πάτρας Α.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στις 30/9/2020, ο ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο: «Κατασκευή παραλιακής διαδρομής ποδηλατοδρόμου (Κανελλοπούλου –Παπαφλέσσα)», κ.α.

ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Εξ άλλου με τηλεδιάσκεψη θα συνεδριάσει αύριο στις 11.30 το πρωί και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η απόφαση για την άσκηση ή μη προσφυγής ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών κατά της απόφασης του Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών, η έγκριση διαγωνισμών και προμηθειών για έργα, η έγκριση του πρακτικού του Γνωμοδοτικού οργάνου (Επιτροπή Διαγωνισμού), απευθείας ανάθεσης και κατακύρωση των «Υπηρεσιών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τις εκδηλώσεις του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού και του Φεστιβάλ Θεάτρου στο πλαίσιο των παραδοτέων 4.1.2 και 4.1.3 του έργου με ακρωνύμιο SPARC, Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», προϋπολογισμού δαπάνης 81.207,00 ευρώ, κ.α.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτι . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής: Η παραχώρηση γραφείων στις δημοτικές παρατάξεις δεν εμπίπτει μόνο στις αρμοδιότητες μιας σοβαρής δημοτικής αρχής . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει, την παράσταση χορού “Αμφί” την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 21:30 Τηλ. κρατήσεων  2610328394 https://www.ticketservices.gr/event/amfi/?eventid . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτική επιμέλεια του Παν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Δυστυχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
Image
Image

Search