ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νέο εκπαιδευτικό βίντεο του ευρωπαϊκού έργου «Triton» για την προστασία της παράκτιας περιοχής του Δήμου Ugento

 

Οι σημαντικές παρεμβάσεις βιομηχανικής που έχουν υλοποιηθεί στην παράκτια περιοχή του Ugento με στόχο την προστασία του τοπίου και το μετριασμό των επιπτώσεων από τη διάβρωση των ακτών, παρουσιάζονται στο τελευταίο εκπαιδευτικό βίντεο του ευρωπαϊκού έργου «Triton» που είναι διαθέσιμο διαδικτυακά (https://www.youtube.com/watch?v=_gxzyckqweg).

Ο Δήμος του Ugento επιλέχθηκε και εξετάστηκε, μαζί με το Μπάρι από τους παράκτιους Δήμους της Απουλίας, ως πιλοτική περίπτωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Triton», καθώς έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις βιομηχανικής. Μεταξύ αυτών, η βυθοκόρηση του λιμανιού, όπου τα ιζήματα χρησιμοποιούνται για ανασύσταση της παραλίας και την αναδημιουργία των περιοχών που πλήττονται περισσότερο από τη διάβρωση. Η χρήση ποσειδωνίας είναι συμπληρωματική αυτής της δράσης για την αποκατάσταση των αμμόλοφων. Μια άλλη σημαντική παρέμβαση στην υδραυλική μηχανική αφορά την αποβάθρα αλιείας «Torre San Giovanni», στην οποία εκσυγχρονίστηκαν τα κανάλια αποχέτευσης (που είχαν δημιουργηθεί τον περασμένο αιώνα για την ανάκτηση των ελωδών περιοχών), με στόχο τη μείωση των θαλάσσιων ρευμάτων και τη δημιουργία νατουραλιστικών διαδρομών γύρω από τα κανάλια, μέσω του περιφερειακού φυσικού πάρκου Litorale of Ugento. 

Οι επεμβάσεις παρουσιάστηκαν από τον Massimo Lecci, Δήμαρχο του Ugento, τον Luca Casciaro, επικεφαλής της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ugento και την Simona Bramato, ειδική στην παράκτια μηχανική, στο Πανεπιστήμιο του Salento και στο Δήμο Specchia.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα με 4-2 και ο πιθανός αποκλεισμός των Άγγλων από τον τελικό του Conference League έχει ξεκινήσει μια νέα συζήτηση στο "Νησί" και δη α . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε πέμπτο παιχνίδι (8/5, 20:00) στο Πριγκιπάτο θα αναδειχθεί ο νικητής της συναρπαστικής προημιτελικής σειράς (2-2) της EuroLeague ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Μονακό. Οι Μονεγάσκοι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Μεγάλο Σάββατο (4/5): Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας κατά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.Με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να βρίσκεται σε εξέλιξη, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) ανακοινώνονται τα εξής: Συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=6bFrKLL8zi0&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
Image
Image

Search