ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση συλλογικοτήτων για θάνατο Α. Γρηγορόπουλου στην πλατεία Γεωργίου

Η φετινή 6η Δεκέμβρη ,12 χρόνια μετά από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα συμπίπτει με την πανδημία του κορωνοϊού, με παράταση του lockdown και σε ένα κλίμα παροξυσμού της κρατικής καταστολής με ιδιαίτερη στοχοποίηση της νεολαίας και περιορισμού ακόμα και στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα της διαδήλωσης.O κόμβος της 6ης Δεκέμβρη φέτος περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να σημάνει μια συνολική μάχη για τα δικαιώματα της νεολαίας, ένας κόμβος που θα δίνει δρόμο έκφρασης στη συσσωρευμένη οργή που υπάρχει στους κόλπους της και θα τον μεταφράζει σε μάχιμη ανατρεπτική απάντηση  από το  κίνημα, για υγεία, μόρφωση, δουλειά και ελευθερίες.

Οι κινητοποιήσεις στην Γαλλία αλλά και σε όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερα μαζική και μαχητική την συμμετοχή της νεολαίας, δείχνουν το δρόμο αντίστασης αλλά και νίκης απέναντι στη κρατική καταστολή, και στην αστική πολιτική που αξιοποιεί το lockdown για ετοιμάσει ένα νέο γύρο επίθεσης.

Φέτος έχουμε κάθε λόγο να βροντοφωνάξουμε πως η δολοφονία του Αλέξη δεν ήταν ένα «ατύχημα» αλλά ο κανόνας της κρατικής καταστολής και των μηχανισμών του συστήματος της εκμετάλλευσης .  Τα συνθήματα της νεολαιίστικης εξέγερσης του Δεκέμβρη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, γιατί η πολιτική τους συνεχίζει το δολοφονικό της έργο ρίχνοντας όλα τα βάρη της κρίσης τους στο λαό και την νεολαία.  Δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα για την θωράκιση της υγείας, αρκούνται σε μπαλώματα και μοιράζουν λεφτά για μια ακόμη φορά στο κεφάλαιο , τις μεγαλοεπιχειρήσεις τους κλινικάρχες και  καναλάρχες. Την ίδια στιγμή που με το νέο προϋπολογισμό κόβουν ξανά τη χρηματοδότηση σε υγεία και παιδεία, πακτωλός χρημάτων πηγαίνει στις δυνάμεις καταστολής και στους πολεμικούς εξοπλισμούς! Την ίδια ώρα που εκδηλώνονται οι τραγικές ανεπάρκειες της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας η ανεργία και η ελαστική απασχόληση καλπάζει και στο έδαφος αυτό με το νομοσχέδιο Βρούτση επιχειρούν να ξηλώσουν το 8ώρο και να αφοπλίσουν τα σωματεία. Ο φετινός Δεκέμβρης οφείλει να είναι μια  μαχητική κραυγή αλλά  και μια στάση στην πορεία ανασυγκρότησης λαού και νεολαίας για τα δικαιώματα σε ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ για την υπεράσπιση των αγώνων ενάντια στην ενσωμάτωση και την καταστολή .  Να πάρουμε την σκυτάλη από το σπάσιμο της απαγόρευσης και του φόβου στο  φετινό Πολυτεχνείο αλλά και την απεργία στις 26/11 σε αρκετές πόλεις.Για να μπει σε lockdown η πολιτική της κυβέρνηση και όχι οι ζωές μας. Βάζοντας μπροστά τους αγώνες για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων , και Συλλογικοτήτων την Κυριακή 6/12 στις 12:00 στην Πλ. Γεωργίου, με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων!

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α // ΚΚΕ(μ-λ)  // ΝΑΡ //νΚΑ // ΟΚΔΕ //  ΣΕΚ

Οργανώσεις Πάτρας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search